A partir d’ara la ceràmica de La Bisbal sortirà marcada per evitar el gat per llebre

S’ha acabat el gat per llebre en la venda de ceràmica de La Bisbal. A partir d’ara, totes les peces que es fabriquin a la capital del Baix Empordà i que compleixin tots els requisits de qualitat sortiran marcades amb un distintiu exclusiu.

No tota la ceràmica que es ven a La Bisbal podrà portar el distintiu ni tot el que es ven com a ceràmica de La Bisbal ho és. Des de finals de 2010 és marca protegida a la Unió Europea i a partir d’ara serà una mica més difícil vendre producte falsificat perquè totes les peces sortiran marcades. Es podrà marcar ceràmica artística, decorativa, terrissa, rajoleria, material de bòbila, revestiments i paviments i el logotip també serà visible en l’etiquetatge i l’embalatge.

Dolors Ros, secretària de l’Associació d’Empresaris Ceramistes de La Bisbal i Comarca (que agrupa més d’una vintena de negocis) diu que “feia més de 20 anys” que ho reclamaven i que, a part de marcar, també permetrà “fer un control de qualitat i veure quin producte es ven i quin no”. Qui decidirà quina ceràmica pot portar el distintiu i quina no serà un consell regulador en el que hi haurà representants de l’Ajuntament i tècnics especialistes.

També es fabrica ceràmica de La Bisbal en 16 municipis més del Baix Empordà com Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l’Heura, Corçà, Forallac, La Pera, Rupià, Foixà, Serra de Daró, Gualta, Fontanilles, Ullastret, Parlavà, Palau Sator, Pals i Torrent. També podran portar el distintiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s