Enagás comença el gasoducte Martorell-Figueres

L’empresa Enagás ha començat les obres del gasoducte que ha d’unir Martorell amb Figueres i que ha d’assegurar el subministrament de les comarques de Girona. El primer tram entre Martorell i Hostalric ha d’entrar en servei el 2013 i la continuació fins a Figueres el 2014. L’obra també és interessant perquè suposa una tercera interconnexió amb França que se sumarà a les ja existents a Navarra i el País Basc.

L’obra ja és en marxa però avui el president de la Generalitat i el d’Enagás han rubricat un acord perquè la companyia inverteixi 357 milions d’euros fins el 2014. 87 d’aquests milions són pel gasoducte. La primer part ha de connectar Martorell amb Hostalric i d’allà ha d’arribar fins a Figueres. Entrarà en servei per fases. La primera, està previst que estigui operativa el 2013 i la connexió fins a l’Alt Empordà, el 2014.

Segons el president d’Enagás, Antonio Llardén, “de Barcelona cap al nord”, la xarxa de subministrament és dèbil i amb aquesta obra quedarà completament garantit. L’obra també és clau per l’altra gran fita de la companyia, la interconnexió amb França. Actualment, només hi ha connexió amb el país veí per Navarra i el País Basc. Llardén ha explicat que el projecte de l’últim tram d’aquesta interconnexió -entre Figueres i La Jonquera- ja està redactat però tot està a expenses de què hi hagi un acord entre els dos països.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s