El SOC posa en marxa un sistema de pràctiques perquè els joves agafin experiència laboral

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha posat en marxa un sistema de pràctiques perquè joves d’entre 18 i 25 anys puguin adquirir experiència professional. S’assembla a la figura de l’aprenent però els candidats han d’haver acabat la Formació Professional o una carrera universitària. Només aquest any, 3.000 joves acabaran l’FP a les comarques de Girona i, per tant, són susceptibles d’acollir-s’hi.

També hi ha 4600 joves menors de 25 anys a l’atur a la demarcació. Una part -els que no tinguin experiència laboral- se’n podrien beneficiar. El sistema consisteix en què joves d’entre 18 i 25 anys que han acabat l’FP, mòduls formatius o una carrera universitària i amb una experiència laboral en el seu camp de menys de tres mesos puguin anar a empreses del seu ram a acabar de formar-se. Són estades d’entre 3 i 9 mesos pels que l’aprenent rep 426 € i cotitza a la seguretat social.Imatge

La secretaria d’Ocupació de la Generalitat, Esther Sànchez, diu que no són contractes laborals ni tampoc contractes de pràctiques perquè l’objectiu és dotar d’experiència laboral a gent que ja està formada però que encara no ha trobat feina.

Josep Pascal, gerent de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès diu que un dels problemes que tenen és que hi ha molts joves que marxen de la comarca per anar a formar-se a Barcelona o Girona i que ja no torna mai més, entre d’altres coses, “perquè pensa que no hi ha feina”. Pascal admet que si una empresa opta per admetre una persona per acabar-la de formar, té molts números per acabar quedant-se-la com a treballador. És a dir, és una porta d’entrada.

De moment, ja hi ha un centenar d’empreses a tot Catalunya que s’han interessat per aquest novedós servei que posa en marxa el SOC però, ha matisat Sànchez, tot just ara s’està donant a conèixer, demarcació per demarcació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s