(23/11/2013) És un local peculiar; una casa de poble on tenen tots els racons aprofitats i on cal tocar al timbre perquè t’obrin la porta. Mentre pugeu l’escala (el restaurant és al 1r pis) observeu la col·lecció de bolsos que tenen penjats a la paret. Hi hem anat més d’una vegada i sempre hem sortit contents. Aquest cop, a més, hem notat que els preus s’han ajustat a la baixa sense que la qualitat se n’hagi ressentit.
Toquen la cuina catalana (i una mica més) com a pocs llocs dels que hem estat. El seu plat estrella és el pastís de ceba (de Figueres) i cada cop que hi anem el demanem (i el seguirem demanant). No sabria com descriure’l (és una espècie de quiche) però és molt fi. S’ha de provar. Va acompanyat de cebetes i de ceba caramelitzada. La nostra filla ha demanat flam de bolets i també estava molt ben fet.
El picantó amb trompetes de la mort era lleuger i el confit d’ànec amb poma caramelitzada i mermelada de taronja amarga, superior. També hem demanat filet de porc amb salsa d’anxoves. A l’alçada dels altres plats. És a dir, per sobre de la mitjana. Fins i tot és recomanable demanar-hi canelons. No són com els que feia la meva àvia però s’hi acosten molt. Per postres, hem demanat tarta tatin (és una debilitat que tenim) i puding de carquinyoli. El tatin era boníssim però m’hi sobrava la nata líquieda al plat. El puding de carquinyoli era impecable.
El tracte és com de casa.
La Barretina
Orfes / Pl. Major sn / 972 56 02 80
25-30 €
Tanquen dijous i diumenge a la nit