Aturen el desnonament d’un menor senegalès a Salt

580993_420111234739414_1654405491_nEl jutge ha ordenat que s’aturi el desnonament d’un menor d’edat senegalès que viu sol en un pis a Salt. Els serveis socials n’han assumit la tutela perquè pugui seguir estudiant i lluitant contra el BBVA per conservar el pis. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PaH) li dóna suport i ha demanat que s’aturin tots els desnonaments de primer habitatge.

Es tracta d’un menor de 17 anys, senegalés, que té la mare vivint al seu país d’origen amb la germana i el pare fora de Catalunya per causes que no ha volgut explicar i a qui governació tenia retingut el Número d’Identificació d’Estrangers (NIE) fins que un tutor se’n fes càrrec.

Això li generava dos problemes; no podia continuar tramitant els papers per continuar la seva formació a l’institut i també l’inhabilitava per defensar-se d’una ordre de desnonament del BBVA que anava contra el seu pare, el titular de la hipoteca de l’habitatge en el que viu sol.

El cas va arribar a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que, al seu temps va reclamar ajuda de Benestar Social perquè li assignés un tutor legal. La portaveu de la Plataforma, Marta Afuera, diu que el jutge ha ordenat que s’aturi el desnonament i que el menor, amb el consentiment del seu tutor legal, ha decidit seguir el pis per seguir lluitant.

Ara el BBVA té temps per recórrer aquesta decisió judicial. La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca demana que s’aturin immediatament els desnonaments de primeres vivendes, acusa aquest banc de “vulnerar els drets humans més bàsics”, als seus dirigents d’estar “molt allunyats del que està passant” i demana als seus treballadors que facin “objecció de consciència”.

Anuncis

Publicat per Raül Muxach

Si t'agrada aquest bloc i t'agradaria tenir-ne un o tens una empresa i necessites comunicar, parlem-ne. Escriu-me.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s