Urbanisme diu que no pot aturar les obres de can Juncadella de Lloret

Agustí Serra, director general d'UrbanismeUrbanisme diu que no pot aturar les obres de can Juncadella, a Lloret de Mar, com li demana una resolució adoptada pel Parlament perquè això és potestat de l’Ajuntament. L’únic que pot fer, adverteix el seu Director General, és revisar si hi va haver algun error en l’informe que va emetre la Generalitat en el seu dia i que va donar llum verda a les obres. Agustí Serra, ja avança, però, que aquest informe es va cenyir al que diu el POUM de Lloret, aprovat el 2007.

Segons Serra, el POUM de Lloret de Mar incorpora un catàleg de masies que, entre d’altres coses, exigeix tirar a terra un galliner de prop de 2000 metres quadrats de la finca de Can Juncadella perquè desmereixia l’entorn i permetia recuperar aquest volum edificable al costat de la masoveria.

Això va superar tots els tràmits administratius pertinents i va quedar inclòs al POUM aprovat el 2007. El Director General d’Urbanisme diu que el juliol del 2010, la Comissió va emetre un informe favorable a les obres que volia fer un magnat del Kazajstán basant-se en el que diu aquest catàleg . Dit d’una altra manera, les obres estan avalades per un POUM i per un document de la Comissió d’Urbanisme.

Serra adverteix que Urbanisme no pot fer-les aturar perquè no és competència seva –creu que la resolució que aprova el Parlament no va adreçada a l’organisme competent- i entén que Lloret de Mar -que sí que podria fer-ho- tampoc es precipitarà a menys que la Comissió determini que, certament, hi va haver algun error en aquest informe.

Fent un exercici d’‘urbanisme ficció’ Serra diu que si es determinés que la Comissió va cometre algun error es podria retirar la llicència d’obres al promotor i, en última instància, obligar a tirar a terra el que s’hagi construït (les obres estan molt avançades) però troba “fora de lloc” que en el procediment obert per la fiscalia de medi ambient a instàncies de SOS Lloret hi hagi imputat a un tècnic del Departament d’Urbanisme per prevaricació. També hi ha imputat un arquitecte municipal.

El Parlament va aprovar per unanimitat, a proposta d’Iniciativa, demanar al govern que paralitzi aquestes obres mentre revisa tot el procediment. Segons Iniciativa, d’un galliner n’han acabat sortit 13 habitacions i 15 places d’aparcament en un volum edificable de més de 3.000 metres quadrats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s