Maig omple els pantans de Girona

El pantà de Susqueda. Foto: gencat.catLes pluges del mes de maig han fet augmentar gairebé en un 25% les reserves dels pantans de les comarques de Girona. Tots estan freguen la seva capacitat màxima, superant fins i tot, els registres de l’any passat, que l’Agència Catalana de l’Aigua ja qualificava d’anormals. El reg i tots els usos de boca estan plenament garantits per més d’un any. L’ACA té previst desembassar una part de l’aigua que s’acumula a la presa del Pasteral per precaució.

Sense que la situació hagi arribat mai a ser precoupant, sí que és cert que les pluges de tardor no van servir per carregar els pantans i per garantir totalment totes les necessitats d’aigua que hi ha a l’estiu però les de primavera sí. I és que, si fa un mes Sau, Susqueda i Boadella, en el seu conjunt, estaven al 70% de capacitat, ara estan gairebé al 94% i acumulen, tots  plegats, 107 hectòmetres cúbics més que un mes enrera. Això vol dir que hi ha aigua per a ús de boca, per regar i per mantenir el cabal que garanteix la vida del riu, i més.

El canvi més espectacular ha estat a la conca del Ter i el capitalitza, sobretot, Susqueda, la principal cantimplora amb més de la meitat de tota l’aigua que es pot tenir en reserva. Un mes enrera estava al 57% de capacitat i ahir superava de poc el 95%. Sau, amb el que està connectant, estava al 80% el mes d’abril i ara està 10 punts per sobre.

Boadella, a la conca de la Muga i de menor capacitat, segueix pràcticament igual que un mes enrera, per sobre del 95%.

Les pluges de maig han acabat d’esvair els temors que hi havia durant la tardor perquè, ara mateix, les reserves superen àmpliament les que hi havia un any enrera, considerat excepcional per la pròpia Agència Catalana de l’Aigua per l’abundància d’aigua. Dotze mesos enrera les reserves estaven al 85%.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s