Quatre nocions sobre el certificat energètic de cases i pisos per llogar o vendre

44_mediumA partir d’aquest dissabte, tots aquells que vulguin llogar o vendre un pis o una casa hauran de tenir un certificat energètic d’aquest immoble, de la mateixa manera que ja el tenen els electrodomèstics o els cotxes. Serà un distintiu que donarà informació al comprador o llogater sobre què li costarà escalfar o refrigerar la casa. S’haurà de renovar cada 10 anys o quan es facin obres de millora.

Des del 2007, aquest certificat ja és obligatori en edficis de nova construcció i també en tots els edificis públics on, a més, ha de ser visible. A partir de l’1 de juny, serà imprescindible per llogar un pis o un habitatge. Un arquitecte, un aparellador o un enginyer (acreditats per l’ICAEN) ha de revisar aspectes com façanes, aïllaments, vidres, tipus de calefacció o aires condicionats per determinar quin consum necessita al cap de l’any per mantenir-la calenta o fresca.

És una informació útil que pot ajudar el comprador a decidir-se, diu l’arquitecte Javier Montenegro. Pel mateix preu també es proposen mesures per corregir les deficiències, mesures que no és obligatori aplicar-les: “és com portar el pis al metge i que et faci una recepta, en aquest cas, obres de millora… si canvies finestres el consum et baixa un 10%, si fas aïllament de façana redueix moltíssim el consum i si treus una caldera conveniconal i poses una de consensació també”.

El certificat és vàlid per 10 anys però si s’apliquen mesures correctores es pot tornar a demanar l’examen energètic per obtenir una millor qualificació. Els locals comercials també l’han de tenir però n’estan exclosos els trasters i els garatges.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s