Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera

El Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera és un bon lloc per visitar encara que faci tramuntana i si hi aneu amb nens, us garanteixo que sortiran fascinats. Situat entre Garriguella i Vilamaniscle, fa 30 anys que lluita perquè la tortuga mediterrania no desaparegui de l’Albera, una de les poques zones de l’estat on n’hi queden. En un recinte relativament petit, hi ha centenars d’exemplars i no només els propis a la zona. cartell tortugues

Tot i que al cap de l’any es poden arribar a alliberar uns 400 exemplars (han de tenir un mínim de 5 anys), la situació de la tortuga autòctona, trenta anys després, no és per tirar coets, segons Xavier Capelleres, director del centre. “Amb prou feines hem aconseguit no seguir retrocedint”, comenta mentre amb una canya de bambú va girant petites cries que han quedat potes amunt i no saben girar-se i abans de repassar la gran quantitat de depredadors que té aquest animal. La llista comença pels humans (que els agafen perquè facin d’animal de companyia o els aixafen amb el cotxe) i inclou guilles, genetes, gossos, ocells o els porcs senglars, que són especialistes en trobar els ous i que, ara mateix, són legió.

La colònia de tortugues de la zona també ha hagut de suportar dos grans incendis els últims anys, el del 1986 i el del juliol del 2012. Es calcula que en cada incendi, entre el 30 i el 70% de les tortugues moren calcinades.

Cada any passen pel CRT unes 10.000 persones (l’entrada d’adult val 5 € i la dels petits 3’5 €). Amb les retallades, el visitant s’ha convertit en el principal sostenidor d’aquesta entitat. Fins a l’1 de juliol, obren de 10h a 13h i de 15h a 17h i tanquen els dilluns. A partir del mes de juliol i fins el 30 d’agost l’horari s’eixampla (de 10h a 18h) i no tanquen cap dia de la setmana. Si voleu preguntar, truqueu al 972 55 22 45.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s