Senglars i cabirols provoquen un accident de trànsit cada dos dies a Girona

Un de cada quatre accidents de trànsit de tot Catalunya amb animals implicats passa a les comarques de Girona i n’hi ha gairebé un cada dia. És el que diu un estudi de la Generalitat que també detalla que la meitat del sinistres són per culpa dels senglars o cabirols. La Selva, el Pla de l’Estany, el Baix Empordà i el Gironès són les comarques més afectades. L’administració intentarà posar-hi solució, per exemple, posant tanques als camps en aquells punts més conflictius.

Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, els últims cinc anys (2007-2011) hi ha una mitjana de 330 accidents amb animals implicats a les carreteres de les comarques de Girona i la meitat tenen el senglar o, en el seu defecte, el cabirol com a protagonista. Això vol dir gairebé un accident cada dia amb un o altre animal.senyal

Els últims cinc anys, els sinistres han augmentat un 40%. La Selva i el Pla de l’Estany són dues de les tres comarques amb l’índex d’accidents més alt de tot Catalunya i el Baix Empordà i el Gironès també estan entre les 5 més conflictives.

La immensa majoria d’aquests accidents passen les nits entre setembre i febrer -quan hi ha la temporada de caça del senglar o aquests animals està en zel- no causen danys personals i si n’hi ha, són lleus però sí que ocasionen molts danys materials. El director general d’infrastructures de mobilitat terrestre, Xavier Flores, els quantifica en uns 6.215 euros tenint en compte el “desplaçament de la policia, dels equips de manteniment de la carretera, el cost de retirar l’animal i els danys dels vehicles”.

La Generalitat ha detectat gairebé 150 trams de carretera de la seva titularitat a tot Catalunya que es consideren punts negres i ha decidit posar-hi fre instal·lant tanques perimetrals als camps del costat, mantenint els marges nets perquè els conductors detecti fàcilment la presència dels animals i reforçant la senyalització d’advertència. També es faran campanyes informatives per explicar tota la diversitat de fauna salvatge que, en un moment donat, pot creuar una carretera.

Anuncis

2 thoughts on “Senglars i cabirols provoquen un accident de trànsit cada dos dies a Girona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s