17 de juny, data límit per denunciar hipoteques abusives

Aquest matí davant del col·legi d'advocats de Girona
Aquest matí davant del col·legi d’advocats de Girona

Plataformes d’afectats per la hipoteca, el col·legi d’advocats de Girona i representants de les taules locals pel dret a l’habitatge denuncien que l’estat no hagi explicat suficientment que els amenaçats per un desnonament tenen temps fins el 17 de juny per denunciar clàusules abusives a les seves hipoteques i aturar-ho. El govern s’ha limitat a publicar-ho al BOE després que una sentència europea hagi denunciat el sistema hipotecari espanyol.

Una sentència que, segons el defensor del ciutadà de Girona, Ramon Llorente, denuncia “el caràcter antisocial” de la legislació hipotecaria espanyola i que ara dóna armes als jutges per suspendre els desnonaments o, fins i tot, ordenar començar de nou el procediment, si detecta que hi pugui haver clàusules abusives.

Però perquè el jutge ho pugui fer, els afectats han de presentar un recurs abans del dia 17 de juny, una data que no és de domini públic, de la que només se n’ha assabentat una minoria perquè només ha sortit publicada al BOE. Martí Batllori, president de la comissió de drets humans del col·legi d’advocats de Girona diu que no “no és gens habitual. No recordem que hagi passat mai que el termini s’hagi donat des del BOE, normalment es fa des del jutjat”.

Batllori ha explicat que han hagut de “fer aquesta acció per posar de manifest que hi ha aquest termini perquè la ciutadania tingui temps per buscar l’assessorament correcte i denunciar les clàusules abusives dels seus contractes”.

En paral·lel, representants de les taules locals pel dret a l’habitatge de les comarques de Girona -en les que hi són presents el col·legi d’advocats, els ajuntaments, les diferents plataformes d’afectats per la hipoteca i entitats com Càritas- han decidit coordinar la seva estrategia i compartir informació per atacar millor els problemes derivats de l’execució de contractes hipotecaris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s