Adif es compromet amb Ripoll a reformar un pas soterrani per no haver de creuar el pas a nivell

Foto: Bernat Borràs
Foto: Bernat Borràs

Adif s’ha compromès amb l’Ajuntament de Ripoll per fer tot el possible per reformar un antic pas soterrani de la via del tren i descongestionar el pas a nivell en el que un jove de 17 anys va morir atropellat el mes d’abril. Però l’última paraula la tindrà el Ministeri de Foment, que ho haurà de considerar obra prioritària. Ara mateix, les esperes a les barreres s’allarguen fins a 20 minuts.

En una reunió en la que hi havia el responsable d’Adif a Catalunya, Carlos Quingles; el gerent de Renfe a Catalunya, Miquel Pérez, el coordinador de Rodalies de la Generalitat, Marc García i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, Adif es va comprometre a redactar un projecte amb la major brevetat possible per posar al dia un antic pas soterrani situat a molt pocs metres del pas a nivell que pràcticament ningú utilitza perquè ni està il·luminat ni està preparat per poder-hi passar amb bicicleta, un cotxet de criatura o una cadira de rodes.

Amb aquest projecte, diu l’alcalde de Ripoll, la pilota passarà al teulat de Fomento: “tenim el compromís de totes les parts perquè aquest tema, alegant motius de seguretat, sigui considerat una inversió prioritària per part del Ministeri de Foment”

El projecte també preveu urbanitzar els accessos al túnel, que desemboca en un passeig, perquè, a poc a poc, la part principal del flux de vianants deixi d’utilitzar un pas a nivell que, en molts moments del dia, pot tenir les barreres baixades 20 minuts o més. Es dóna el cas que aquestes barreres estan molt a prop de la boca del túnel pel que apareix el tren, cosa que fa que els maquinistes surtin pràcticament a cegues i sense temps per reaccionar si detecten el menor contratemps.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s