L’aeroport de Girona perd 6500 passatgers més el mes de maig

L’aeroport de Girona no ha estat una excepció a la majoria d’aeroports estatals i el mes de maig ha tornat a presentar pitjors números que el 2012. Segons AENA, van aterrar o enlairar-se des de les instal·lacions de Vilobí una mica menys de 300.000 passatgers, un 2’1% menys que dotze mesos enrera. En l’acumulat de l’any, 2013 segueix sent pitjor que 2012. Vestíbul de l'aeroport

En concret, aquest mes de maig, l’aeroport de Girona ha tingut 294.723 passatgers, 6530 menys que el mateix mes de l’any passat, cosa que significa un diferencial a la baixa del 2’1%. Amb tot, les dades són millors que les de 2011.

Sumant els 5 primers mesos de l’any, el nombre d’usuaris que han fet servir el Girona Costa Brava frega els 846.000 i són 50.000 menys que els cinc primers mesos de 2012.

Per companyies, Ryanair ha seguit transportant el 91% dels passatgers mentre que la quota de mercat de Transavia es situa al 4%. El 5% restant de passatgers se’ls reparteixen Thompson i Wizz Air i, en menor mesura, JetAir Fly, de l’operador belga Tui.

El nombre d’operacions, enlairaments i aterratges, també ha sigut menor que el maig del 2012 i el moviment de mercaderies residual. En conjunt, els aeroports de la xarxa d’AENA han traslladat 17 milions de passatgers aquest mes de maig, un 6% menys que el mateix període del 2012.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s