El col·legi de veterinaris de Girona demana a la Generalitat que torni a fer obligatòria la vacuna contra la ràbia

Els col·legis de veterinaris demanen a la Generalitat que torni a instaurar la vacunació obligatòria contra la ràbia a gossos, gats i fures. Ara mateix no ho és images (24)perquè la malaltia fa molts anys que està eradicada però l’aparició d’un gos mort a Toledo que la tenia i que havia estat amb els seus amos -entre d’altres- a Porqueres i Banyoles, ha disparat les alarmes i l’administració ha ordenat que es vacunin els animals d’aquestes poblacions com a mesura preventiva. El president del col·legi de veterinaris de Girona vol enviar un missatge de tranquil·litat perquè aquí no hi ha hagut cap brot però creu que seria recomanable tornar a fer obligatòria la vacuna a tot el territori perquè s’han detectat uns quants casos al Marroc i la mobilitat de les persones ha augmentat considerablement els últims anys i, per extensió, el trànsit de malalties.

Bernat Serdà diu que, precisament, els propietaris d’aquest gos amb ràbia localitzat a Toledo, van estar al Marroc abans de passar, entre d’altres poblacions, per Porqueres, Banyoles, Montcada i Reixac i Piera.

La Generalitat ha ordenat que es vacunin tots els gats, gossos i fures de més de tres mesos o que faci sis mesos que no han estat vacunats de ràbia d’aquestes poblacions com a mesura preventiva. Serdà ha deixat clar que aquí no hi ha cap cas diagnosticat “i els gossos estan molt controlats” però creu que els casos apareguts en països fronterers i l’augment de la mobilitat de la població fan recomanable tornar-ho a fer obligatori i així ho han demanat a l’administració.

Serdà diu que els veterinaris també estan recomanant a clients de fora de Porqueres i Banyoles que vacunin les seves mascotes perquè que no té un gran cost i estalvia maldecaps. El president del col·legi de veterinaris de Girona diu que la ràbia només es transmet pel contacte de la saliva amb una ferida, que aquí ja fa molts anys que es va eradicar però ha recordat que si es transmet a un humà pot tenir conseqüències greus si no s’ataca a temps.

Anuncis

One thought on “El col·legi de veterinaris de Girona demana a la Generalitat que torni a fer obligatòria la vacuna contra la ràbia

  1. El Col·legi de Veterinaris de Barcelona està informant els seus col·legiats i les clíniques veterinàries sobre la situació perquè recomanin als seus clients la vacuna contra la ràbia, que no és obligatòria a Catalunya si no es tracta de races perilloses. Alguns veterinaris s’han estranyat que la Generalitat no hagi ampliat més el perímetre de les zones restrictives que ha establert la Generalitat a les poblacions de Montcada i Reixac, Piera, Banyoles i Porqueres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s