Un 9% dels cotxes circulen amb pneumàtics que demanen clemència

neumaticAproximadament el 9% dels vehicles que circulen per les comarques de Girona ho fan amb pneumàtics que no superarien la revisió de l’ITV i el 18% no estan en les millors condicions. És el que diu un estudi del grau de mecànica de l’IES Montilivi de Girona que ha analitzat les gomes de més de 600 vehicles. L’estudi també conclou que hi ha un 5% de cotxes que porten pneumàtics que superen els 10 anys. La crisi és el nexe d’unió de totes aquestes dades.

S’han revisat 608 cotxes i 2432 pneumàtics de vehicles estacionats a l’aparcament de la UdG a Montilivi i a la zona de la Devesa i el carrer Bonastruc i també s’han aturat vehicles que circulaven.

El resultat és que un 9% tenen un gruix inferior als 1’6 mil·límetres que fa de llindar per passar l’ITV i el 18% està per sota dels 2’5 mil·límetres, un gruix que els especialistes ja considera escàs.

Segons el responsable de l’estació de l’ITV a Girona, Joaquim Reyes, aquestes xifres difereixen molt poc de les seves, amb prou feines 7 dècimes. Cada any, en aquesta estació es revisen 70.000 vehicles. Carles Aurich, coordinador de l’estudi diu que hi ha poca consciència de la importància dels pneumàtics.

L’estudi també constata que hi ha un 36% de cotxes que van amb pneumàtics més vells de 5 anys i quasi un 5% que els porten més vells de 10 anys i, per tant, fora de tota garantia. La majoria de les deficiències detectades, adverteixen, són conseqüència d’un mal manteniment del cotxe i també s’han trobat pneumàtics mal muntats, presumptament instal·lats per no professionals.

L’estudi està avalat per l’associació de tallers, Corve, la firma de pneumàtics Michelin i l’Ajuntament de Girona, que ha dit que pensa posar en pràctica una campanya informativa per conscienciar els automobilistes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s