Els pagesos afectats per les obres de l’AVE acusen Adif de no voler-los pagar

cartell upEls pagesos afectats per les obres de l’AVE reclamen que, a dia d’avui, Adif encara els deu 5 milions d’euros pels camps expropiats o ocupats. No només això; denuncien haver rebut cartes en les que l’empresa pública els vol revisar els preus a la baixa o, en alguns casos, no pagar. Unió de Pagesos ho considera un menyspreu de l’estat i adverteix que la factura acabarà pujant un parell de milions més pels interessos de demora.

Són uns 150 afectats del Gironès, Pla de l’Estany i Alt Empordà amb casuístiques molt diverses. Queda gent expropiada a la que encara no se’ls ha pagat res, gent expropiada o a la que es va ocupar temporalment els terrenys i que després se’ls va demanar una pròrroga per acabar les obres que van cobrar el que estava pactat en un primer moment però a la que ara se’ls vol pagar la pròrroga a un preu més baix o, directament, no pagar-la.

Francesc Font, veí del terme municipal de Vilademuls es queixa que “en comptes d’enviar-me una carta per dir-me que em pagaran una mica més del que havíem pactat i firmat perquè estan trigant més de sis mesos a pagar, me n’ha arribat una de Madrid que diu que no volen pagar”. Del mateix municipi és Anna Maria Huguet, a qui van pagar “correctament la primera ocupació” però a la que no volen pagar la segona. Assegura que, “encara que sigui per 100 euros”, reclamarà fins al final.up a la subdelegacio

El coordinador territorial d’Unió de Pagesos, Xavier Frigola, reclama més respecte per part d’Adif i de l’estat als que acusa de, ni tan sols, voler-los rebre. Diu que, ara mateix, la factura puja a 5 milions d’euros però que, si la justicia els dóna la raó (el casa acabarà al jutjat d’expropiació), hauria d’augmentar 1’8 milions d’euros més pels interessos de demora. Avui han entrat un escrit a la subdelegació del govern per reclamar aquests diners.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s