La Guàrdia Civil destapa una trama per quedar-se cases de luxe que sortien a subhasta a preu baix

_112La Guàrdia Civil ha desmantellat una trama en la que hi havia implicats empleats de banca, advocats, funcionaris públics i subhasters que es posaven d’acord per quedar-se amb habitatges de luxe de propietaris que no podien acabar de pagar l’hipoteca per culpa de la crisi. En tots els casos, el que faltava per pagar era molt poc en comparació amb el cost total de la casa. Hi ha 11 detinguts a les comarques de Girona i 24 a les de Barcelona.

És una operació que va començar ara fa 4 anys i que s’ha fet en dues fases. En la primera es va descobrir que empleats i advocats de Cajamadrid, ara Bankia, amagant-se darrera empreses que controlaven i utilitzant informació privilegiada, adquirien habitatges de gran valor però als que quedava molt poc per acabar de pagar el crèdit. Després, revenien el crèdit a un preu més alt per obtenir-ne un benefici. En altres casos, el que feien era avisar subhasters, que pactaven entre ells una compra a preu baix i els donaven una comissió.

En una segona fase, l’operació es va centrar exclusivament al món subhaster, bàsicament de les comarques de Barcelona. Aquí, la Guàrdia Civil va descobrir que, liderats per un d’ells, un grup de subhasters s’havien posar d’acord per emportar-se aquestes gangues al preu més baix possible.

En alguns casos, rebien avisos de funcionaris judicials, que també retiraven o amagaven les cases interessants dels taulells d’anuncis dels jutjats perquè no se n’assabentessin subhasters que no formaven part de la trama.

El subtinent, Josep Roig, diu que una de les víctimes va ser un matrimoni de les comarques de Girona d’edat avançada, estat de salut delicat i situació econòmica precària, als que la trama va arribar a colar, fins i tot, l’advocat i el procurador. “Un subhaster de la província de Girona i un de la de Barcelona es van posar en contacte amb aquest matrimoni que debia 13.000 euros d’una hipoteca de 400.000 dient-los que ells es quedarien la vivenda i els la vendrien per poc diner” –relata- “però vam arribar a temps i vam anular la subhasta i el llançament”. Segons Roig, “els subhasters havien arribat a posar-los advocat i procurador que, evidentment, no actuaven a favor del matrimoni”.

A les comarques de Girona hi ha 11 persones detingudes entre advocats, empleats de banca, subhasters i funcionaris judicials. Els altres 24 detinguts són de la zona de Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s