Roses vol cobrar per accedir en cotxe o barca al Cap de Creus i la Generalitat diu que ni parlar-ne

Foto: Gencat.cat
Foto: Gencat.cat

Proposta real o globus sonda? Roses vol cobrar per accedir al Cap de Creus en cotxe o barca. Segons l’alcalde, està en fase d’estudi i els responsables “polítics” de la Generalitat en tenen “ple coneixement” però el cert és que des de la Conselleria d’Agricultura maten el tema ràpid: no es contempla –diuen- i Roses no pot anar per lliure.

Carles Páramo diu que només afectaria a la butxaca de l’usuari que volgués accedir al parc en cotxe o en barca i que pagaria per un servei “d’aparcament a l’ombra i vigilat” o d’amarratge. Una mesura que ja s’aplica en altres punts d’Europa, que permetria posar “ordre al desordre” que suposen els cotxes aparcats als vorals o les àncores llençades a qualsevol lloc i captar recursos pel parc. A més, diu, tot es fa amb el consentiment de la Generalitat tot i que al Departament d’Agricultura ningú en vol parlar i adverteixen dues coses: ara mateix això no es contempla i Roses no pot anar per lliure.

Páramo, en canvi, diu que aquest estiu ja comptaran els cotxes i les barques que accedeixen al parc per saber quants aparcaments i quantes boies caldran i que l’estiu vinent es podria posar en marxa en fase de proves mitjançant un consorci amb el parc del que després se’n podrien beneficiar la resta de municipis que en formen part.

Per la cap de l’oposició, l’exalcaldessa socialista Magda Casamitjana, és cert que cal buscar recursos per al Parc però no d’aquesta manera, “posant barreres a un espai que és de tothom”. I menys en temps de crisi.

L’alcalde de Roses diu que la mesura permetria crear una vintena de llocs de treball entre fixos i estacionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s