Reempresa: una alternativa a deixar morir el negoci

El mercat de compravenda de petits negocis té una nova eina a les comarques de Girona: Reempresa. És un servei de la patronal CECOT que posa en contacte persones que volen traspassar el negoci o l’han de tancar amb persones que, sense ser emprenedors, tenen coneixements i recursos per donar-li continuitat. La Diputació pagarà la formació dels tècnics que ajudaran a fer les primeres operacions.

Joan Giraut (esquerra) i Antoni Abad (dreta). Foto: Diputació de Girona
Joan Giraut (esquerra) i Antoni Abad (dreta). Foto: Diputació de Girona

En 18 mesos de funcionament a la resta de Catalunya hi ha una bossa de 900 negocis -un quiosc, una fleca, una botiga, una petita indústria, etc- i 900 possibles continuadors i ja s’han culminat 100 traspassos amb una inversió superior als 5’2 milions d’euros. Una tercera part dels que han esquivat el tancament mitjançant aquesta fórmula són comerços, una altra tercera part són del sector serveis i un 24% de l’hostaleria. Es calcula que a Girona hi ha una cinquantena de negocis en aquesta situació però quan el mercat es mogui en poden sortir moltes més.

Albert Colomer, director de Reempresa, diu que molts emprenedors que fracassen poden tenir una segona oportunitat agafant un negoci “que ja no comença de zero” i també persones que han sortit acomiadats i indemnitzats de grans empreses o bancs “amb coneixements de gestió” però amb edats que els dificulten la seva reinserció al mercat laboral treballant per altres.

La filosofia és que agafar un negoci que ja té els permisos en regla, treballadors i clientela és una aposta més segura. En aquest sentit, el president de la patronal CECOT, Antoni Abad, ha posat l’exemple d’un jove que ha comprat el quiosc a Lleida a una persona que es jubilava i que, en poc temps, ja ha recuperat la inversió, que va ser de 7.500 euros.

De moment, l’assessorament de Reempresa es podrà trobar a l’Ajuntament de Figueres i al Consell Comarcal de la Selva. La Diputació de Girona ha invertit gairebé 14.000 euros per formar tècnics que ajudin en el procés d’avaluar i validar les ofertes i acompanyar el comprador durant i després del procés. L’empresari que traspassa el negoci també es compromet a ajudar al nou empresari durant un temps.

Anuncis

One thought on “Reempresa: una alternativa a deixar morir el negoci

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s