La Fageda d’en Jordà: silenci, es passeja

Recuperar el silenci a la Fageda d’en Jordà. És l’objectiu que s’ha fixat la direcció del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa perquè l’espai recuperi part de l’essència que va captar i inmortalizar en el seu dia el poeta Joan Maragall. Ara mateix, en moments de màxima afluència, el silenci és un valor que els visitants no poden disfrutar.

Foto de Ferran Cerdans Serra
Foto de Ferran Cerdans Serra

Deia Joan Maragall que la Fageda era un lloc on el caminant, quan s’aturava, no sentia res, podia oblidar-se del món i no feia cap esforç per deixar de ser presoner del silenci i la verdor. Si ara Joan Maragall passegés per aquest lloc emblemàtic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, posem per cas, un cap de setmana de tardor, trobaria a faltar aquest valor que la direcció del parc vol recuperar.

El seu director, Xavier Puig, diu que, evidentment, “ningú prohibirà parlar” a la Fageda o “obligarà a parlar baix” però sí que es posarà en marxa una campanya informativa “a la web i a les xarxes socials” i es posaran senyals perquè el visitant, com a mínim, ho tingui en compte. És imprescindible, creu Puig, per recuperar aquest “valor immaterial” d’un espai, per moments, sobrefreqüentat.

Puig diu que aquest és un dels objectius fixats en la Carta Europea de Turisme Sostenible així com la implantació d’un sistema de busos llançadera des d’Olot i Santa Pau per evitar una afluència tan massiva de cotxes. El primer cribratge de vehicles ja es va produir quan la direcció va decidir cobrar per permetre aparcar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s