Servitransfer ressucita la planta de residus de Forallac

La planta de tractament i valorització de residus de Forallac ha ressucitat. Un mes i mig després que Urbanisme suspengués la tramitació d’aquest complex que ha generat una forta oposició del territori perquè es planteja al costat d’un jaciment arqueològic i perquè -denuncien- porta associat una incineradora, els seus promotors li han rentat la cara i l’han tornat a presentar. L’alcalde, Josep Sala, diu que hi haurà planta de residus però no incineradora.

Josep Sala
Josep Sala

Urbanisme va suspendre la tramitació dels aleshores dos projectes, una planta de tractament de residus i una planta de valorització -una incineradora- de dues empreses diferents amb un mateix administrador; Servitransfer i Biogàs de la Ribera perquè eren coixos tots dos. També va advertir l’Ajuntament que si hi havia voluntat de tirar-ho endavant novament, calia començar el procés de zero i fer algunes correccions com, per exemple, presentar un sol projecte.

Això és el que ha passat i a partir de demà s’obre un termini d’un mes per presentar-hi al·legacions. L’alcalde, Josep Sala, diu que malgrat que el nou complex que promou Servitransfer SL porta per títol ‘Planta de tractament i valorització de residus’, no hi haurà incineradora: “Urbanisme va dir que calia fondre els dos projectes en un de sol però ja no cal perquè el de valorització, que vulgarment s’anomena incineradora, ja va quedar descartat fa un any i mig”.

Hi ha una part dels veïns i diverses organitzacions ecologistes que s’oposen al projecte perquè entenen que no casa al cor de l’Empordanet i que no pot anar al costat del jaciment dels Clots de Sant Julià, del que la Generalitat n’està tramitant la declaració com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquests veïns demanaven un debat públic i obert que l’alcalde no està disposat a fer perquè diu que el projecte no ho requereix. “És normal i corrent”, assegura Sala, i pretén “arreglar les mancances de la planta de transferència del Consell Comarcal”. També considera que “la majoria” dels que ho demanen, “sense minusvalorar-los” només són residents “de cap de setmana”.

Opositors manifestant-se davant l'Ajuntament. Foto: R.M.
Opositors manifestant-se davant l’Ajuntament. Foto: R.M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s