L’aeroport de Girona perd un 4’6% d’usuaris el primer semestre de 2013

L’aeroport de Girona ha tornat a perdre trànsit el mes de juny. Segons AENA, el descens ha estat de gairebé un 2% en comparació amb el mateix mes de l’any passat i el primer semestre es tanca amb un descens global del 4’6%. A 15 dels 25 primers aeroports de l’estat els ha passat el mateix. hallaeroportbuit

El mes de juny han passat pel Girona Costa Brava 323.015 usuaris. Són 6.000 menys que dotze mesos enrera, el que representa un diferencial de l’1’8%. En l’acumulat de l’any, 2013 és un 4’6% pitjor que 2012. Segons l’estadística oficial, d’un any a l’altre s’han perdut 56.000 viatgers.

El que ha variat una mica és el pes de Ryanair. Si el mes de maig la companyia irlandesa va transportar el 91% dels passatgers, aquest juny ha baixat fins al 86% per la irrupció del touroperador Thompson i l’augment de passatgers de Transavia, que es manté com la segona companyia en importància.

L’aeroport de Girona no remunta el vol però no és una circumstància exclusiva de les instal·lacions de Vilobí d’Onyar perquè 15 dels aeroports amb més volum de passatgers han perdut trànsit aquest mes de juny, un mes en el que, tradicionalment, l’activitat augmenta per la temporada turística. Els que més perden són Barajas (quasi un 15%), Bilbao (un 13%) i Sevilla (un 15%). En canvi, Alacant ha augmentat un 11% i frega el milió de passatgers l’últim mes i Barcelona, amb quasi un 3% d’increment, frega els 3’5 milions.

One thought on “L’aeroport de Girona perd un 4’6% d’usuaris el primer semestre de 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s