La majoria d’empreses ja tenen previst què faran ‘el dia després’ si Catalunya és independent

estatuir-Catalunya2La majoria d’empreses ja tenen estudiat què faran el dia després si Catalunya és independent. Ho diuen els responsables del moviment ‘Estatuir Catalunya’, que es sintetitza en un document que s’encarrega d’explicar què cal tenir a punt el dia abans i què cal fer el dia després en un hipotètic escenari d’independència. Asseguren que el sector empresarial està afrontant el procés amb “discreció” però que no actua de fre. 

Ahir es van reunir amb 28 dels principals empresaris de Girona i els responsables de les tres Cambres de Comerç, la patronal Pimec, la Foeg i el Forum Carlemany.

Els redactors d’Estatuir Catalunya són el sociòleg Salvador Cardús, el biòleg Ramón Folch i l’enginyer Sergi Rovira, entre d’altres. Periòdicament, es reuneixen amb diferents actors econòmics i socials de tot el territori (fa uns dies van fer una jornada similar a Tarragona) per respondre preguntes des del punt de vista jurídic, econòmic o energètic –entre d’altres- i asseguren que les preguntes que fan els empresaris denoten que totes les empreses (o la majoria) tenen un pla per gestionar el ‘dia després’.

Ho ha confirmat l’empresari i president de Pimec, Pere Cornellà, que va acceptar dir-ho davant d’un micro: “ens hem de projectar al futur, ho hem de tenir i ho tenim contemplat i no ho contemplem com una cosa negativa, al contrari”. Segons Cornellà, “tot el que pugui dinamitzar, incorporar valor” és interessant i “creiem que un porcés com aquest, ben portat i que arribés a bon terme seria altament positiu”. “Ens faria millors i més competitius”, sentencia.

Folch ha explicat que és important anar sumant complicitats a un “procés que es retroalimenta”. Està convençut que l’escenari no és tan diferent del que hi havia tres anys enrera “però s’està explicitant una realitat i cada explicitació (sobretot de persones que siguin referents) provoca un reposicionament” de gent que, simplement, no s’ho havia preguntat o que no gosava dir en públic el que ja pensava. En opinió de Folch, és un moviment totalment “cerebral”.

Asseguren que els últims 3 anys el fet independentista va guanyant adeptes i, en aquest sentit, el sector empresarial no n’és una excepció. Segons Cardús, és un fet que es viu amb la “reserva” lògica però sense frenar-ho.

One thought on “La majoria d’empreses ja tenen previst què faran ‘el dia després’ si Catalunya és independent

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s