L’Estat autoritza el ramal de Riudarenes i la subestació de la MAT

mat gironaEl trencaclosques de l’alta tensió es va completant a les comarques de Girona. L’estat ha donat llum verd a Red Eléctrica per constuir la subestació de la MAT a Riudarenes i el ramal de 17 quilòmetres i mig que hi ha de portar l’energia des de Vic. Aquest tram té per objectiu alimentar el tren d’alta velocitat i reforçar el subministrament de la Costa Brava Sud. És l’última part del projecte que quedava.

El tram aeri entre Bescanó i Santa Llogaia s’està començant i el soterrament del tram final, entre Santa Llogaia i La Jonquera i que haurà de creuar els pirineus per sota de l’Albera avança segons terminis però faltava el que es coneixia com el ramal de Riudarenes, un tram de 17 quilòmetres i mig que arrenca abans que el traçat de Vic arribi a la subestació de Bescanó, que afecta especialment als termes municipals de Santa Coloma de Farners i Riudarenes i que té la finalitat d’alimentar la línia de l’AVE, així com reforçar la xarxa de mitja tensió de la Costa Brava Sud.

La Direcció General de Política Energètica i Mines ho ha autoritzat després d’una fase d’informació pública que ha rebut moltes al·legacions. L’Ajuntament de Riudarenes ha estat especialment bel·ligerant i, segons recull la resolució de l’Estat, el projecte s’aprova sense la seva conformitat.

Tampoc va donar l’OK la Diputació de Girona i la Direcció General de Política Ambiental de la Generalitat va fer notar que tindria un impacte ambiental sever i recomanava que, en tot cas, es triés l’alternativa de traçat 2; la que finalment s’executarà. Santa Coloma de Farners també va plantejar objeccions però no va contestar la contraproposta de Red Eléctrica.

Anuncis

2 thoughts on “L’Estat autoritza el ramal de Riudarenes i la subestació de la MAT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s