3.300 persones utilitzen cada dia l’Alta Velocitat entre Girona, Figueres i Barcelona

Passatgers baixant de l'AVE per assistir a la inauguració. Foto: R.M.
Passatgers baixant de l’AVE per assistir a la inauguració. Foto: R.M.

Gairebé 600.000 persones han utilitzat l’alta velocitat entre Figueres, Girona i Barcelona els sis primers mesos de l’entrada en funcionament d’aquest servei. Això vol dir, segons Renfe, 3.300 persones al dia. Més de la meitat dels bitllets d’Avant venuts corresponen al servei entre Girona i Barcelona i ja hi ha un 19% d’usuaris amb abonament.  

Exactament són 594.400 els trajectes en alta velocitat des de Girona o Figueres i Barcelona. El 75% s’han fet utilitzant el servei Avant i d’aquests, el 56% han utilitzat la connexió entre Girona i Barcelona, el 40% entre Figueres i Barcelona i un percentatge molt petit -19.200 viatgers- s’han desplaçat en alta velocitat entre Figueres i Girona.

Segons Renfe, han utilitzat el servei AVE des d’alguna de les dues estacions gironines, 147.200 persones. L’enllaç Girona-Madrid l’han utilitzat 59.100 persones mentre que el Figueres-Madrid han estat 26.000. En total, l’Alta Velocitat en global transporta una mitjana de 3.300 persones diàries des de les comarques de Girona cap a Barcelona o Madrid.

Renfe ha augmentat la freqüència de trens aquest estiu entre Girona i Barcelona; n’ha posat dues més i també té en estudi fer arribar l’AVE a Madrid una mica abans i retardar l’hora de tornada.

Renfe també ha informat que el 34% dels usuaris ha utilitzat la tarifa d’anad i tornada, que rebaixa el bitllet un 20% i els abonaments ja representen el 19%.

2 thoughts on “3.300 persones utilitzen cada dia l’Alta Velocitat entre Girona, Figueres i Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s