Unió de Pagesos envia terra a Madrid perquè els pèrits de l’Adif sapiguen què minusvaloren

Jordi Ginabreda a punt d'entrar la terra. Foto: R.M.
Jordi Ginabreda a punt d’entrar la terra. Foto: R.M.

Unió de Pagesos ha entrat al registre de la subdelegació de Girona terra de conreu expropiada per poder fer l’AVE. Diuen que Adif els vol pagar la meitat del que van pactar el 2010 al·legant que el terreny ha perdut valor però diuen que els pèrits no han avalat sense trepitjar el territori, sense moure’s de Madrid. Asseguren que seguiran batallant per cobrar el que se’ls va prometre i asseguren també que això li acabarà costant un 36% més a l’Estat i, en definitiva, a tots els contribuents. Ara mateix, el deute ja supera els 5 milions d’euros.

La setmana passada responsables d’Unió de Pagesos entre els que hi havia Jordi Ginabreda, membre de l’executiva del Pla de l’Estany, es van reunir a Madrid amb responsables d’Adif per dir-los que l’estratègia d’enviar cartes als expropiats (uns 350 expedients entre Sant Julià de Ramis i Bàscara) dient-los que el contracte firmat el 2010 ja no té valor i que els imports que falten els pagaran a meitat de preu no els portarà enlloc perquè la llei empara els afectats i perquè ningú està per sobre de les normes vigents.

Ginabreda diu que, “mirat fredament, el temps corre a favor del pagès perquè acabaran cobrant un 36% més per interessos de demora” però creu que no són maneres de fer: “volem el que és nostre i ho volem avui”.

Una vintena d’afectats i responsables d’Unió de Pagesos han entrat informació complementària a la subdelegació del govern per seguir preparant el terreny per, quan hagin rebut tots els expedients, iniciar els tràmits per reclamar la mediació del jurat d’expropiació.

Amb els papers, els afectats també han entrat a registre una bossa amb terra. Diu Ginabreda que és “perquè els pèrits que van valorar les nostres finques dient que valien la meitat del que havíem firmat el seu dia ho van fer des de Madrid i sense desplaçar-se. Els fem el favor d’enviar-la perquè la puguin valorar, veure i, si cal, la puguin trepitjar”.

Una de les afectades al terme de Vilademuls, Àngela Vidal, diu que “fa massa anys que el tren s’aprofita de passar però ells no paguen” i ha posat un símil demolidor: “jo, quan em vaig a comprar unes sabates, les pago totes dues, no només una”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s