El Girona presenta Bordas abans de posar-se en mans d’un administrador concursal

bordasEl Girona ja està en concurs de creditors. El club ho va demanar voluntàriament per evitar morir ofegat pel deute i ara només falta que la societat Rebollo Melció Associados accepti ser-ne l’administrador. Això vol dir que, a partir d’ara, s’atura el pagament dels deutes passats –bàsicament contrets amb Hisenda i la Seguretat Social- i es renegocia com fer-hi front a canvi de posar sota la lupa el dia a dia del club i de garantir que totes les noves operacions són viables. Això vol dir, sí, que abans de fitxar qualsevol jugador, l’administrador concursal tindrà l’última paraula. De moment, avui el club ha presentat el cinquè reforç, Gerard Bordas.

El president del Girona, Joaquim Boadas, ha explicat que, ara mateix, el deute del Girona supera de poc els 3’5 milions d’euros i que cada mes havien de destinar entre 80.000 i 90.000 euros per pagar-lo. Dit en les seves paraules: “per pagar el deute històric no podíem fer front al corrent”. Segons el club, el 80% de tot el que es deu és a Hisenda (2’3 milions d’euros) i la Seguretat Social ( 0’6 milions).

Ara, havent acceptat la intervenció externa, el setge s’atura i comença un procediment per renegociar aquest pendent històric i la manera de fer-hi front. Però això passa per treure poder de decisió als gestors actuals i deixar-lo en mans de l’administrador, que només donarà el vist i plau a futures operacions –com els fitxatges- si el club demostra tenir els recursos per pagar el que promet i, per tant, per no generar nou deute.

Segons Boadas, la directiva podrà seguir treballant com fins ara però la decisió final sempre la tindrà l’administrador. El president del Girona no pensa que això els deixi en inferioritat de condicions a l’hora d’anar a barallar-se per jugadors amb la resta de clubs perquè diu que “tots estan molt limitats i ja no hi ha aquells diferencials d’altres anys”. També diu que n’hi ha que estan pitjor.

Bordas

Mentre esperen que l’administrador concursal accepti i aterri a Montilivi, el Girona ha fet el cinquè fitxatge, el del davanter Gerard Bordas. Ja va jugar al Girona cedit pel Villarreal durant la segona volta de l’any passat (3 gols en 15 partits) i ara, ja lliure, ha firmat per dues temporades.

Bordas ha dit que jugar al Girona era la seva prioritat i preguntat per les possibilitats de repetir un any com el passat diu que es pot tornar a intentar però sent consicents que “és molt difícil” i tenint sempre present que el que és prioritari és “sumar punts aviat i estar en zona tranquil·la”.

El secretari tècnic del Girona, Sergi Raset, ha destacat la polivalència de Bordas, que pot jugar en qualsevol de les tres posicions de mitja punta i també com a fals nou. Raset reconeix que reforcen una posició en la que anaven “coixos” però que encara s’haurà de contractar –si es pot- algun davanter més perquè, ara mateix, només Chando es pot considerar un punta referent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s