Robaven camions, venien el remolc com a ferralla i repintaven les cabines per ‘exportar-les’ a d’altres països

monteysEls Mossos d’Esquadra han detingut dos homes que formaven part d’una xarxa internacional que es dedicava a robar camions, maquinària i vehicles a diversos punts de Catalunya per vendre’ls en d’altres països. Tres de les quatre naus industrials on guardaven el material estaven a Sant Feliu de Buixalleu (La Selva) i s’ha recuperat material valorat en 900.000 euros. L’operació continua oberta amb la intenció d’acabar de desarticular tota la banda.

Els dos detinguts -un espanyol i un ucraïnès, tots dos de 47 anys- s’encarregaven de triar els camions que s’havien de robar, fer-ho, desballestar els remolcs per vendre la ferralla a pes i repintar i preparar la documentació de les cabines tractores per poder vendre-les a fora. Normalment, els robaven de nit o en cap de setmana.

Per evitar que el GPS que porten aquestes màquines els delatessin, els incrustaven un inhibidor de freqüència i, un cop al magatzem, localitzaven i neutralitzaven aquest xivato. Va ser l’error d’un d’aquests inhibidors de freqüència d’un camió robat a Lloret a finals de juny el que va portar els Mossos fins a Sant Feliu de Buixalleu. Després de vigilar els moviments dels dos homes es va comprovar que, en total, treballaven en tres naus d’aquesta localitat i una quarta a Santa Maria de Palautordera. Dues les tenien llogades i dues estaven, literalment, ocupades sense que els propietaris ho sabessin.

camioEl cap de l’àrea d’àrea d’investigació criminal de Girona, Josep Monteys, diu que tenien 3 cabines perfectament pintades de color blau i una a mig fer a punt per exportar-les amb seguretat. També ha assegurat que els deixaven tan bé que era impossible no pensar que es tractava de maquinària nova.

En total, els han incautat 7 cabines tractores, un camió semirígid, 11 semiremolcs -5 dels quals eren cisternes-, dos vehicles tot terreny, la càrrega d’algun d’aquests remolcs així com inhibidors de freqüència, GPS i plaques de matrícula falsa, entre d’altres.

Els imputen 20 delictes entre robatori de camions i falsificació de document públic. La maquinària va ser robada per tot el territori; a la Selva, Lleida, Osona, l’Alt Penedès, els dos vallesos i el Baix Llobregat. L’operació continua oberta per poder detenir la resta d’integrants d’una xarxa que és internacional.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s