Caler de Dubai per convertir l’aeròdrom d’Empuriabrava en el millor del món

skydiveEls nous amos de l’aeròdrom d’Empuriabrava -un fons d’inversió de l’emirat Dubai- volen convertir-lo en el més important del món. Ara mateix s’hi fan 100.000 salts en paracaigudes a l’any però volen arribar als 150.000 a curt termini i superar la principal instal·lació d’aquestes característiques, que està a Arizona (Estats Units). Els gairebé 30 anys d’experiència i el clima són els punts forts d’Empuriabrava i el que ha atret el príncep Hamdan bin Mohammed Al Maktoum (segons diuen, gran aficionat a aquest esport) però cal posar al dia les instal·lacions. Ho volen renovar tot de dalt a baix.

La inversió d’aquest fons, Skydive Dutch BV, no ha estat quantificada però asseguren que els pròxims dos anys s’han de construir uns vestuaris nous i més grans, nous magatzems i hangars i posar al dia la zona d’oci de l’aeròdrom amb un restaurant. També és imprescindible poder saltar des de 1.000 metres més amunt que ara amb un avió que arribi a aquesta alçada més ràpid. Això és interessant, sobretot, per captar saltadors d’un perfil més professional.

L’avió per poder-ho fer ja el tenen des del mes de maig, diu el director esportiu del centre, Rolf Kuratde (Kuri), però encara no disposen dels permisos. Segons Kuri, ara mateix només poden arribar fins als 3.900 metres quan els salts de dificultat que es fan avui en dia requereixen pujar fins a 5.000.

Rolf Kuri diu que 100.000 salts a l’any és una quantitat suficient en temps de crisi però que per arribar a ser el millor aeròdrom del món calen uns serveis més moderns. Serveis com els que ofereixen competidors “més petits i amb un tracte més pròxim” però que, en canvi, “no poden oferir la possibilitat de saltar els 12 mesos de l’any”.

L’aeròdrom d’Empuriabrava té 28 anys d’història i el 2003 va arribar al milió de salts. Ara mateix, el 90% dels clients, segons Kuri, són catalans que, majoritàriament, salten en tàndem i el 10% són competidors de la resta del món.

Aquesta setmana, l’Skydive d’Empuriabrava és l’escenari triat per batre el rècord d’Europa de salt simultani.  108 paracaigudistes es tiraran al mateix temps per establir una nova marca en la modalitat Freefly i 106 en la modalitat Sequential Formation Skydiving.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s