Cop mortal a la macroplanta de residus de Forallac

macroplanta-residus-forallacNo és definitiu però quasi. La Generalitat ha tombat la declaració d’impacte ambiental de la macroplanta de residus que l’empresa Servitransfer promou al terme municipal de Forallac. Dit d’una altra manera; li ha ventat un cop mortal. L’administració no qüestiona si el projecte està ben o mal fet però deixa molt clar en la seva resolució que, en aquell entorn, no hi casa. Ara Servitransfer té 15 dies per posar en qüestió aquest veredicte. Fa uns mesos, la Generalitat ja li va arxivar una altra pota del projecte, la incineradora.

La Direcció General de Qualitat Ambiental no escatima els arguments per tombar la tramitació del projecte. Diu que l’impacte ambiental global que tindria aquesta planta de tractament de residus de 16.000 metres quadrats i capacitat per tractar 100.000 tones a l’any seria “crític”. I entra al detall. Segons l’administració, la planta tindria un fort impacte ambiental i paisatgístic en una zona on hi ha a prop el paratge de Ramals i també podria afectar el jaciment arqueològic d’Els Clots de Sant Julià. També provocaria un “augment del risc d’incendi forestal”, empitjoraria “la qualitat de l’aire per l’increment de les males olors derivades del transport i les operacions de tractament” i tindria un fort impacte socioeconòmic a la zona perquè afectaria, entre d’altres, “els valors turístics”.

La Directora General, Assumpta Farran
La Directora General, Assumpta Farran

La Directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, diu que no qüestionen la validesa del projecte sinó el seu emplaçament, un aspecte que, reconeix, figura en moltes de les al·legacions que s’hi han presentat en contra (algunes deien que aquest projecte no ha d’anar “ni aquí ni enlloc”). Segons Farran, amb aquest dictamen només el govern podria salvar la planta.

Ara Servitransfer té 15 dies per al·legar en contra de la decisió (pot qüestionar la feina de la DG de Qualitat Ambiental però no pot aportar més documents al projecte ja presentat) i si la decisió passa a ser ferma ja només li quedarà la via legal. Fa uns mesos, la Generalitat ja va arxivar un altre projecte associat a aquest, una incineradora, perquè l’empresa no va portar la documentació necessària. Si Servitransfer el volgués ressucitar, hauria de començar de zero.

Anuncis

One thought on “Cop mortal a la macroplanta de residus de Forallac

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s