Àngel Noguer: “La vespa asiàtica menja abelles, peix, carn i el pinso dels gossos”

Això és un niu de vespa asiàtica del País Basc
Això és un niu de vespa asiàtica del País Basc

Com més coses es saben de la vespa asiàtica, més basarda fot. Aquest animal, definitivament, està trasbalsant els apicultors de la Garrotxa i, de rebot, a tots els altres i als que no ho són, també. El sector no s’explica com ha pogut aparèixer en aquesta comarca si només es tenia constància que n’hi havia a la frontera i demana col·laboració ciutadana per buscar els nius que hi pugui haver a la comarca abans de què comenci l’hivern. Alerten que, si aconsegueix passar el període de fred, el seu creixement serà molt important i els perjudicats no seran només ells perquè es tracta d’un autèntic depredador que menja “de tot” i les seves picades couen de valent.

Fins ara s’han capturat un centenar d’exemplars de vespa asiàtica a la zona de la Vall d’en Bas però el que es busca són els nius, que poden arribar a fer 80 o 90 centímetres de diàmetre i que es concentren als troncs alts dels arbres encara que també poden fer niu en cases o construccions abandonades. S’han d’eliminar abans no comenci la hivernació per evitar que les mares fundin noves colònies a la primavera i la colònia creixi exponencialment, multiplicant el problema.

El president dels apicultors de les comarques de Girona, Àngel Noguer diu que la vespa asiàtica és letal amb les abelles perquè “les decapita al vol” i després es menja els ous però adverteix que és un animal voraç que “també menja peix, carn o fins i tot el pinso dels gossos”. A més, la seva picada provoca un dolor molt intens com, assegura, han comprovat col·legues seus del País Basc, on fa temps que hi conviuen.

Noguer demana col·laboració als veïns de la zona i dóna pistes per distingir la vespa. És gran –pot fer 3 o 4 centímetres- és més negra que la vespa tradicional i quan es desplaça fa molt més soroll que una abella. En cas de detectar algun insecte que reuneixi algunes d’aquestes característiques cal avisar els Agents Rurals.

Anuncis

One thought on “Àngel Noguer: “La vespa asiàtica menja abelles, peix, carn i el pinso dels gossos”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s