Girona 0 Las Palmas 2 / Punteria canària

Máyor, autor del primer gol. Foto: UDLP
Máyor, autor del primer gol. Foto: UDLP

El Girona ha perdut el primer partit de la temporada a casa i, per primer cop d’una manera clara, ha evidenciat la seva falta d’un referent en atac. El conjunt gironí no ha estat tan inferior al Las Palmas com diu el marcador pero sí que és cert que a la primera meitat ha hagut de ballar al so un pèl avorrit del conjunt canari i que quan ha aconseguit trencar les costures del partit, li ha faltat la definició que, altres tardes, li ha permès resoldre situacions complicades. És un pas enrera en les aspiracions de gama alta però, amb 10 punts, ningú es pot posar nerviós. Més mala notícia és el fet que Timor s’hagi trencat el cinquè dit del peu dret. Estarà entre 3 i 4 setmanes de baixa, segons els serveis mèdics del club.

La primera meitat ha estat d’absolut domini visitant. Amb Apoño, Valerón, Masud i Nauzet molt enxufats, el conjunt que prepara Sergio Lobera s’ha apoderat de la pilota però, malgrat tot, les millors ocasions han estat pel Girona, que ha sabut robar en zona compromesa i arribar amb perill alguns cops. Això sí; li ha faltat precisió en la passada i un pèl de mala llet.

Eloi, als 7’, ha robat una d’aquestes pilotes i ha xutat ajustat al pal dret de Barbosa després de completar una bona diagonal. La millor ocasió ha estat per Felipe que, als 22’, ha rebut una passada a dins de l’àrea de Juncà però el seu xut ajustat a pal l’ha blocat Barbosa.

Las Palmas adormia la pilota però també sabia arribar amb verticalitat, buscant gairebé sempre els forats que deixaven els laterals del Girona (sobretot Ivan López), cada cop que pujaven a l’atac. En una d’aquestes, Castillo ha tret una centrada amb rosca que Tato ha estat a punt de convertir en gol però Juncà ha evitat que rematés amb comoditat.

A la segona meitat s’ha vist un Girona més accelerat i Ivan López, als 50’ ja ha provat Barbosa amb un xut en cursa que, al final, és el que l’ha acabat retirant del terreny de joc perquè s’ha lesionat. Als 58’, Timor ha volejat fluix una centrada de Matamala i dos minuts més tard, qui ha hagut d’aparèixer ha estat el porter local Becerra per enviar una rematada a la mitja volta de Nauzet des de dins de l’àrea a córner.

Poc després, el Girona ha tingut una doble ocasió però tan el xut de Juanlu Hens com el posterior de Timor han impactat en defenses. En l’acció següent, Nauzet ha fet un barret a Juncà i el seu xut portava flaire de gol però Migue ha interposat el cap en la trajectòria de la pilota.

El partit ja havia entrat en una fase de més descontrol i el tècnic visitant ha tret del camp a Valerón i ha donat entrada a jugadors amb arribada i velocitat com Asdrúbal, Delev i Máyor. Es respirava en l’ambient que un error o un encert decidiria l’encontre i així ha estat. El Girona s’ha equivocat a l’hora de treure un córner i això ha derivat en una contra fatídica. Masoud ha fet una passada mil·limètrica de dreta a esquerra per Máyor que, entrant a l’esquena del defensa ha batut Becerra.

El Girona d’altres tardes hauria pogut empatar poc després però el d’ahir no. Una falta executada amb rosca tancada d’Adrià Carmona ha picat a la cuixa del porter. Un altre dia, potser l’hagués tocat un defensa i hagués acabat a dins.

I al minut 90 ha arribat la sentència. Asdrúbal ha caigut al mig de Juncà i Timor i l’àrbitre ha pitat penal al defensa. Apoño ha rubricat el seu partit anotant el penal.

Entrenadors

El tècnic visitant, Sergio Lobera, ha marxat satisfet pel pas endavant que diu que ha fet el seu equip però advertia que encara eren discontinus en el joc. El tècnic del Girona, Ricardo Rodríguez, admetia que els havia faltat definició i també creia que el 0-2 era excessiu. Un Rodríguez que ha confirmat que si les infiltracions que han fet a Jandro aquesta setmana no li serveixen per entrenar amb normalitat hauran de plantejar-se si l’asturià ha de passar per quiròfan.

GIRONA 0: Becerra, Ivan Lopez (Ramalho 56’), Migue, Mas, Junca, Matamala, Timor, Eloi, Juanlu Hens (Carmona 73’), Felipe y Bordas (Jofre 64’)

LAS PALMAS 2: Barbosa, David Garcia, Aythami, Deivid, Xabi Castillo, Nauzet (Delev 70’), Vicente Gomez, Apoño, Masoud, Valeron (Asdrúbal 70’), Tato (Máyor 55’)

GOLS: Máyor 81’/ Apoño (p) 90’

ÀRBITRE: Sureda Cuenca. Groga a Timor (a 1 de la suspensió), Eloi i Juncà

INCIDENCIES: 4053 espectadors.

Deixa un comentari