Carn gironina a l’Àfrica subsahariana

Foto: Friselva
Foto: Friselva

Importadors de carn de l’Àfrica subsahariana visiten des d’aquest matí 8 escorxadors i elaboradors de les comarques de Girona. Bàsicament, busquen proveïdors de carn congelada o fresca i, en menor mesura, d’embotits. Des de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) asseguren que, ara mateix, hi ha països on la demanda ha crescut molt i, si s’arriba a acords, el volum exportador a l’Àfrica es dispararia.

Es tracta de majoristes i cadenes de supermercats de països com Ghana, Costa d’Ivori, Angola, Libèria, Gabón i Guinea Equatorial que busquen porc o vedella fresca o congelada i també embotits. Com que la producció de carn al continent africà és molt escassa, ara n’importen d’Alemanya, Dinamarca i Holanda però la demanda de carn ha augmentat els últims anys i busquen nous proveïdors.

La responsable del Departament d’Internacional de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn, Elena Laguía, diu que ara mateix, des de Catalunya només s’exporta a Sudàfrica i Angola i que si són capaços d’establir una estratègia comercial estable amb aquests nous països, el camp per córrer, els pròxims dos anys, és molt gran.

Segons Laguía, el creixement vindria per l’exportació de carns en canal encara que en excolònies europees com Angola, Costa de Marfil o Guinea Equatorial trambé hi ha tradició d’embotits cuits i curats.

Les empreses de les comarques de Girona que es visiten són Friselva, Frigorífics Costa Brava, Cárnicas Batallé, Fricorsa, J.Colomer, Coopecarn, Embotits Caula i Casademont.

Anuncis

One thought on “Carn gironina a l’Àfrica subsahariana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s