Girona segueix apostant pel blat de moro transgènic

IRTA
IRTA

El blat de moro transgènic segueix guanyant terreny a les comarques de Girona. Si el 2011, per primera vegada, se’n va plantar més de modificat que de convencional, ara ja representa del 54’54%. Quasi tot aquest blat de moro es planta a l’Empordà i és per fer front a les plagues.

El 2010 hi havia 3435 hectàrees de blat de moro modificat a les comarques de Girona, van passar a ser 4478 el 2011 i amb les dades del 2012 tancades, la xifra s’eleva a 5662 hectàrees i representa un increment del 26%. Això vol dir que, ara mateix, el 54’54% de tot el blat que es planta és modificat, acostant-se a les xifres de Lleida, on gairebé frega el 60%. A Barcelona i Tarragona es planta molt poc blat i les xifres són anecdòtiques.omg cat

El motiu és que, tot i que es tracta d’un blat més car que el no modificat, és més resistent a plagues com la del cuc barrinador i cada cop són més els pagesos que opten per plantar-lo malgrat que, en condicions normals (és a dir, sense l’efecte de les plagues) el blat tradicional sol ser més productiu.

A l’Alt i el Baix Empordà és on es planta la immensa majoria d’aquesta varietat; el 90%. També segueix pujant d’una manera important al Gironès però aquí les xifres són molt petites. No consta que n’hi hagi a la Garrotxa i el Ripollès, entre d’altres coses, perquè la incidència de les plagues que l’afecten es neutralitza en zones fredes.

Distribució per comarques. Font: DAAM
Distribució per comarques. Font: DAAM
Anuncis

2 thoughts on “Girona segueix apostant pel blat de moro transgènic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s