Som 10.000

La cooperativa d’Energia verda Som Energia ha arribat als 10.000 socis en menys de 3 anys. Nascuda al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona el desembre del 2010 amb voluntat de forçar les empreses convencionals a apostar per les renovables i convertir-se també en productora, ara mateix ja està plenament implantada a tot Catalunya i també té socis a la resta de l’estat. Els seus gestors creuen que, els últims mesos, recullen molta gent que protesta contra el sistema.

somPer ser soci de Som Energia cal pagar una quota d’entrada 100 euros i això dóna dret a invertir en projectes de generació d’energia verda que impulsi la cooperativa o a demanar que Som Energia es converteixi en el proveïdor d’electricitat personal (és a dir, en qui et cobri la factura de la llum) garantit que tot aquell consum prové d’energies renovables.

Som Energia produeix una petita part del pastís energètic verd de l’estat (el 2013, 491.000 KWh) però les empreses convencionals també estan obligades a fer-ne i, donat que el nombre de persones que s’han passat al verd encara és petit, el subministrament d’aquest tipus d’energia està garantit però l’estratègia de la cooperativa és créixer prou per forçar els grans grups a fer-ne cada cop més.

Marc Roselló, soci fundador, diu que hi ha molta gent que ja els veu com una “alternativa real, com qualsevol altre” i reconeix que,  els últims temps, estan recollint “la indignació de molta gent que no vol seguir enriquint quatre empreses a costa de l’interès general”.

Roselló diu que tot i que la nova reforma energètica impulsada pel ministre Soria dificulta la seva capacitat d’actuació, els projectes fotovoltaics i la planta de biogàs que han impulsat el 2013 funcionen (una inversió de més de 3 milions d’euros) però es fa difícil trobar nous projectes. Segons Roselló, l’fensiva de l’estat, potser alentirà el creixement de la cooperativa “però no el frenarà”. Som Energia confia multiplicar per 3 o per 4 el nombre d’abonats a curt termini.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s