Passant de la ITV

itv_comunidadesM’ho podia imaginar però la dada m’ha impressionat. Diu el Subdirector General de Trànsit, Xavier Almirall que el 20% dels cotxes no supera la ITV, que hi ha un 18% que, directament, no s’hi presenta i que s’està detectant una tendència preocupant: cotxes als que han detectat anomalies, que no tornen per fer la segona revisió. Què passa amb aquests cotxes? Es queden al garatge? Circulen? Em temo que sí i això és el que pensen també les autoritats de Trànsit, que han arribat a la conclusió que la millor manera de conscienciar en matèria de seguretat és la sanció.

Disposen d’un llistat de tots els cotxes que circulen sense ITV i ara enviaran una carta als propietaris (arribarà el mes d’octubre) advertint-los que, si els enxampen, els multaran amb 200 euros. Almirall diu que si el 2007 els cotxes que superaven els 10 anys d’antiguitat suposaven el 35% del parc mòbil, ara la xifra s’ha elevat fins el 52%. L’envelliment dels cotxes requereix una major inversió en manteniment però en èpoques d’escassedat econòmica, diu Almirall, la gent intenta estalviar-se aquesta despesa tan com pot.

Les sancions es començaran a imposar a partir del mes de novembre però ara mateix ja hi ha controls a peu de carretera. Aquest matí, sense anar més lluny, n’hi havia un de muntat a Medinyà. Un cotxe patrulla i una unitat d’ITV mòbil. Diu el SCT que ara informen però també adverteixen que si les mancances tècniques que troben són flagrants, també pot caure la multa immediatament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s