L’Alt Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany guanyen habitants

Font: Idescat
Font: Idescat

Doncs resulta que l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany són 3 de les úniques 8 comarques catalanes que van guanyar població el 2012, segons l’IDESCAT. La Selva, en canvi, va tenir un èxode de gairebé 700 habitants l’últim any. Fent sumes i restes ens dóna que a les comarques de Girona avui hi ha 523 persones menys que el 2011. Per què passa això? Hi ha algún sociòleg a la sala?

La majoria de comarques catalanes va perdre població i la majoria dels moviments són interns però l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany són una excepció. A l’Alt Empordà, el 2012 hi havia censades 123 persones més que un any enrera, al Pla de l’Estany eren 117 i a la Garrotxa 393. D’aquestes, 247 es van establir directament a Olot i la immensa majoria provenien de l’estranger (deslocalització a la inversa???).

L’Alt Empordà va captar gent de la resta de Catalunya, de la resta de l’Estat i també de l’estranger. En canvi, l’augment principal de la Garrotxa es deu a persones de fora de l’estat, seguides de la resta de Catalunya. El Pla de l’Estany, en canvi, va tenir immigració de la resta de Catalunya, una mica de la resta de l’estat i van ser més els estrangers que en van marxar que els que hi van arribar.

A la resta de comarques, el 2012 hi va haver menys població que el 2011. El Baix Empordà el cens ha baixat en 56 persones perquè van ser més (no gaire) els que van marxar a la resta d’Espanya o a l’estranger que els de la resta de Catalunya que es van desplaçar a viure en aquesta bonica comarca. El Ripollès va perdre 114 habitants i va tenir fugues en tots els fronts. Exactament el mateix que li va passar al Gironès, on es tanca 2012 amb 299 habitants menys. Hi va haver 774 persones que van marxar de Girona i Salt. Això vol dir que a la resta de la comarca el saldo és positiu i, de fet, ja es veu que és un dels territoris amb més moviments interns; 4090 persones van canviar-se de poble sense sortir del Gironès. És la xifra més alta de les comarques de Girona seguida de l’Alt Empordà, on els moviments interns van ser 3.329.

El principal descens, però, s’ha donat a La Selva, amb 687 persones menys. La meitat de la gent que va marxar d’aquesta comarca ho va fer a altres parts de Catalunya. D’aquests habitants perduts, gairebé la meitat van emigrar de la zona de Lloret de Mar i Blanes. Els lloretencs van escollir, majoritàriament, una població de la resta de Catalunya i els de Blanes, en canvi, van anar a l’estranger.

@Raul_Muxach

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s