Buscant respostes en la genètica de les gorgònies

Les gorgònies gegants del canó submarí de Blanes -també conegudes com ventalls de mar- estan emparentades amb les del canó de Palamós? I amb les de la Costa Brava Nord, que són més petites i viuen a menor profunditat? Preguntes com aquestes són les que intentaran respodre els investigadors de l’entitat ambiental s’Agulla analitzant la genètica d’aquests organismes.

Foto: s'Agulla
Foto: s’Agulla

S’Agulla ja fa temps que estudia els boscos de gorgònies de grans dimensions que s’extenen pel fons marí entre Blanes i Tossa a profunditats que van dels 50 als 70 metres però volen anar més enllà i comprovar si estan emparentades amb les gorgònies vermelles dels altres dos canons submarins que tenen a prop, el de Palamós i el d’Arenys, i amb les gorgònies de la zona nord de la Costa Brava, que es troben a menor profunditat i que estan molt més estudiades.

La biòloga responsable del projecte, Carol Campillo, diu que, ara mateix, no saben si aquestes gorgònies gegants es reprodueixen igual que les del nord (un aspecte que està molt estudiat) o “es tracta d’una mena de dinosaures del mar”.

Aquesta entitat sense ànim de lucre formada per biòlegs ja fa temps que treballa gràcies al micromecenatge i fa uns mesos va obtenir més de 5000 euros en petites aportacions per continuar investigant. Per aquest nou estudi, que es diu GorGene -acrònim de gorgònia i genètica- reben finançament de l’obra social de La Caixa.

@Raul_Muxach

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s