Sos Lloret porta el subdirector general d’urbanisme als tribunals per permetre el xalet de Can Juncadella

sosEl jutjat d’instrucció número 1 de Girona ha admès a tràmit una querella per prevaricació contra l’exdirector d’Urbanisme a Girona i actual Subdirector General d’Urbanisme de Catalunya, Camil Cofán, i la seva secretària com a màxims responsables d’haver permès que tirés endavant la construcció d’un xalet de luxe en l’espai altament protegit de Can Juncadella (massís de Cadiretes), a Lloret de Mar. Una decisió que es va adoptar -segons l’entitat que els ha portat als jutjats, Sos Lloret- malgrat que hi havia tres informes desfavorables de Medi Ambient. Sos Lloret vol que s’investigui tot el procediment i es depurin responsabilitats per una actuació que no entenen com un organisme de les característiques de la Comissió Provincial d’Urbanisme ha permès.

Una anterior querella presentada per la Fiscalia de Medi Ambient per aquest mateix cas contra un tècnic dels serveis territorials d’urbanisme i l’arquitecte municipal de Lloret de Marva ser arxivada uns mesos enrera perquè el jutjat entenia que no eren els responsables últims de la decisió. Ara, Sos Lloret apunta a la cúpula d’Urbanisme a Girona dels anys en els que es va tramitar l’expedient (2008-2010) i vol que es depurin responsabilitats per unes obres promogudes per un magnat del Kazajstán que continuen en marxa i que plantegen la construcció d’un xalet de luxe de 3.200 metres quadrats que inclou 13 dormitoris, 25 lavabos, 15 places d’aparcament subterrani, discoteca, sala privada de cinema, jacuzzi, saunes, gimnàs, sales d’estar de quasi 100 m2 o un saló de té de quasi 70 on abans hi havia una masoveria i un galliner.

L’advocat de Sos Lloret, Oriol Font diu que els informes mediambientals no oferien cap mena de dubte i que no entenen com la Comissió d’Urbanisme va permetre que les obres tiressin endavant. En el fons, diu Font, el que plantegen és que es revisi el paper d’un ens format per més de 20 persones que ha de vetllar perquè es compleixi la normativa urbanística però que permet actuacions en sòl no urbanitzable en una zona integrada al PEIN del Massís de Caditeres, que forma part de la Xarxa Natura 2000 i que és reconegut com un lloc d’interès Comunitari.

El passat mes d’abril, el Parlament va adoptar per unanimitat demanar a Urbanisme que aturés les obres immediatament i que revisés el procediment però la Comissió de Girona va al·legar que no podia perquè era potestat de l’Ajuntament i que, en tot cas, el POUM d’aquest municipi ho permetia; un POUM que, com tots en aquest país, han d’estar aprovats per Urbanisme.

Amb aquesta querella, Sos Lloret vol que s’investigui penalment aquest cas i que es determini si, a part del director territorial d’urbanisme del moment i la secretaria, hi va haver altres membres de la ponència tècnica (una vintena) que també van negligir. De moment, per exemple, no apunten al Director General d’Urbanisme del moment, Pere Solà, perquè entenen que no té per què estar al cas dels centenars d’expedients que es veuen mensualment a tot Catalunya.

@Raul_Muxach

Anuncis

Publicat per Raül Muxach

Si t'agrada aquest bloc i t'agradaria tenir-ne un o tens una empresa i necessites comunicar, parlem-ne. Escriu-me.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s