La nova planta de triatge de Lloret està sobredimensionada i haurà de portar residus de fora per fer-la rendir

Una altra infrastructura sobredimensionada. La planta de triatge de Lloret de Mar haurà de rebre residus del Baix Empordà i el Gironès per ser rendible. Ara mateix està aturada perquè amb els residus de la Selva no en fa prou. Ha costat 41 milions d’euros i la Generalitat els pagarà els pròxims 15 anys.

En principi, ha de començar a funcionar a partir del mes de gener però els convenis amb els consells comarcals del Baix Empordà i el Gironès encara no estan firmats perquè s’ha de decidir qui es fa càrrec del sobrecost de transport que comportarà haver de portar els residus tan lluny d’on es generen.

Foto: Cercleinfrastructures.cat
Foto: Cercleinfrastructures.cat

L’alcalde de Lloret, Romà Codina, diu que la crisi els ha trastocat els números i que es veuen obligats a portar residus de fora de la comarca. A la Selva s’ha passat de 120.000 tones de residus l’any a 85.000 degut a la crisi i la planta té capacitat per gestionar 115.000 tones l’any.

Aquesta planta de triatge –s’hi revisa les bosses del rebuig que llancem al contenidor general- ha estat construïda per una empresa mitjançant el mètode alemany de pagament diferit. Això vol dir que els pròxims 15 anys, la Generalitat li haurà d’anar pagant l’obra a trossos  i també li permetrà gestionar les instal·lacions durant aquest temps. L’empresa s’ha compromès a donar feina a entre 20 i 30 persones.

Només de consum energètic, la planta costa 750.000 euros cada any i l’empresa gestora confia generar un milió d’euros d’ingressos cada exercici mitjançant el reciclatge.

Anuncis

Publicat per Raül Muxach

Si t'agrada aquest bloc i t'agradaria tenir-ne un o tens una empresa i necessites comunicar, parlem-ne. Escriu-me.

Uneix-te a la conversa

2 comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

  1. Gràcies per aportar Xènia. El més problemàtic d’això que ha passat a Lloret és que això ho ha construït una empresa privada a canvi d’un rendiment que li han promès i que, com s’ha comprovat, està garantit perquè li han anat a buscar residus d’altres llocs. Residus que tindran cost de transport extra, que contaminaran més… En fi, és un mai acabar.

  2. El món és ben ple d’ironies…l’Agència de Residus de Catalunya i els programes de gestió de residus tenen per principals objectius reduir els residus i augmentar la recollida selectiva en detriment del rebuig, però a l’hora de dissenyar una planta per al rebuig es fa amb el supòsit que aquest augmentarà. Un fet d’allò més coherent, sí senyor.