Puja el passatger internacional a l’aeroport de Girona però es desploma l’estatal

El creixement del passatger internacional no permet que l’aeroport de Girona tanqui el mes de setmebre ni el tercer trimestre en positiu perquè l’estatal s’ha desplomat. Segons AENA, aquest últim mes hi ha hagut un 3’3% menys de passatgers que un any enrera i en l’acumulat dels últims 12 mesos, el diferencial a la baixa és gairebé calcat.

El vestíbul
El vestíbul

Aquest estiu només dues de les 77 destinacions que oferia l’aeroport de Girona eren de la resta de l’estat: Ryanair volava a Palma de Mallorca i Eivissa i, ara mateix, només ho fa a la capital balear. I això s’ha notat. En el que portem d’any, el nombre de passatgers estatals han caigut un 68%; amb prou feines se n’han transportat 64.281 que suposen el 2’8% del pastís total del Girona Costa Brava.

La resta és viatger internacional -9 de cada 10 són de la Unió Europea- i aquests han anat a més. En els 9 primers mesos de l’any, el passatger forani ha pujat un 3% però aquest augment significa un guany de poc més de 64.000 usuaris que no compensa la pèrdua de més de 130.000 del país. Això fa que, en aquests moments, els 2.294.503 de persones que han passat per Girona siguin un 3’2% menys que l’any passat.

En consonància, el nombre d’enlairaments i aterratges també s’han reduït un 3’5% i, com passa amb els passatgers, hi ha hagut més operacions internacionals que el 2012 però han caigut massivament les de vols interns.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s