Un pedaç per la Vergonya

Foto: Generalitat de Catalunya
Foto: Generalitat de Catalunya

Nou pedaç a la carretera de la vergonya (N-141e) per anar tirant mentre es segueix cuinant el projecte defintiu -que inclou les variants de Bescanó i Anglès- i, sobretot, es busquen els diners per fer-ho. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, diu que ara mateix no disposen dels 165 milions d’euros que costa tota l’actuació i que caldrà esperar “2, 3 o 4 anys més”. Per fer l’espera més suportable s’hi invertiran 1’7 milions per millorar dos dels revolts més conflictius entre Becsanó i Anglès i s’evitarà la sensació de confinament apartant un metre les barreres de formigó actuals. Els afectats es conformen però reclamen que el projecte definitiu segueixi el seu curs i, sobretot, que l’obra segueixi estant a dalt de tot de les prioritats de la Generalitat per quan hi hagi cash.

Les obres començaran el mes de gener, duraran 8 mesos i consisteixen en millorar el revolt del Pou del Glaç i el peralt del de la Pilastra, eliminar alguns encreuaments amb la via verda i en d’altres, com a Les Planes, s’hi posarà un semàfor. I, sobretot, es faran obres per canviar les cunetes de terra existents per unes altres d’asfaltades i això permetrà allunyar un metre les barreres de formigó actuals (ara mateix, els vorals van del pam al mig metre) i disminuir l’efecte de confinament que pateixen els conductors.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha volgut deixar clar que això no atura la tramitació del projecte global, amb les variants de Bescanó i Anglès, i alguns canvis de traçat inclosos. És un projecte valorat en 165 milions d’euros i Vila diu que no es podrà fer, en cap cas, abans del 2016. Això sí, espera que el projecte pugui sortir a informació pública el mes de gener.

Els afectats consideren que les obres, valorades en 1’7 milions d’euros, permetran sortir del pas però demanen que la tramitació del projecte definitiu segueixi el seu camí i que l’obra es mantingui al primer lloc de prioritats per quan hi hagi diners.

Per la N-141 entre Anglès i Bescanó hi circulen cada dia entre 8.500 i 13.500 vehicles diaris (depèn del tram) i, segons la Generalitat, encara que els usuaris la perceben com una carretera molt perillosa, els índexs de sinistralitat són baixos. Segons el Director General de Mobilitat, Ricard Font, només s’hi registra un accident greu (amb morts o ferits greus) a l’any.

Anuncis

One thought on “Un pedaç per la Vergonya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s