L’incompliment d’El Molinet, negre sobre blanc, arribarà a Madrid

Torrroella de Montgrí i l’Estartit farà campanya a Madrid perquè l’Estat reconegui el seu deute pendent amb el passeig del Molinet. El govern estatal va prometre 2 milions d’inversió a l’últim tram del passeig marítim quan la Generalitat (ho acabarà pagant l’Ajuntament perquè el govern català no té ni un € pel que no li interessa) arregli la muntanya del cap de la Barra per evitar noves esllavissades però quan les obres són a punt de començar (l’última setmana d’octubre, en principi) no hi ha ni rastre ni previsió dels calers compromesos per Fomento. 

Molinet fa 2 anys. Foto: R.M.
Molinet fa 3 anys. Ara l’esvoranc és més gros Foto: R.M.

Tots els partits del consistori firmaran una carta explicant l’incompliment i la faran arribar als diputats gironins a Madrid perquè interpel·lin el govern Rajoy. Suposo que la de Concepció Veray deurà servir per poca cosa però queden CiU, ERC i el PSC.

Mentrestant, com deia, les obres del cap de la Barra escalfen motors i ja s’ha aprovat l’acord que les ha de fer possible; l’acord mitjançant el consistori assumeix que en pagarà la meitat del cost d’una factura que puja a 424.041 €. L’altra meitat la pagarà europa.

En una primera fase es farà una neteja general de tots els blocs de pedra inestables que hi ha a la muntanya i també s’estabilitzaran els que no calgui retirar. Això costarà 56.655 €. En una segona fase -més laboriosa i més costosa (293.792 €) es faran rases “longitudinals i transversals”, es col·locaran tubs de drenatge i es rematarà amb replantacions d’arbres.

També s’aixecaran uns murs de contenció al peu del carrer per si, malgrat l’acció cosmètica dels talusos, algun dia es desprèn algun element que pugui malmetre el passeig… quan s’arregli. Recordem que hi ha un esvoranc que va guanyant dimensió i que la zona està tancada al pas des de fa temps.

Si feu sumes comprovareu que la primera i la segona fase juntes costen 350.447 €. Com s’arriba, doncs als 424.041 totals? Sí amics, l’IVA (21%). En aquest cas suposen 73.594 €. Serà, evidentment, de les poques obres que es faran sense cap part en B.

Les obres de consolidació de la muntanya del cap de la Barra són el pendent de les que es van haver de fer al casc urbà després que el 1994 unes pluges torrencials s’emportessin per davant una colla de cases i un hotel sencer. L’actuació al nucli habitat va ser relativament ràpida però aquest últim tram ha hagut d’esperar (de moment) 19 anys. No està gens malament.

Anuncis

One thought on “L’incompliment d’El Molinet, negre sobre blanc, arribarà a Madrid

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s