Primera sentència favorable al #novullpagar a Girona

Logo #novullpagarPrimeres sentències favorables al #novullpagar a les comarques de Girona. Són dues i les ha dictat el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona, que ha anul·lat les sancions imposades pel Servei Català de Trànsit perquè entén que hi havia l’obligació de parar al peatge però el codi de circulació no deia res de pagar.

El codi de circulació es va modificar el gener del 2013 i ara sí que diu que s’ha de parar i pagar però quan es va fer la campanya massiva de la plataforma #novullpagar això no s’explicitava i és el que argumenta el jutge del Contenciós Administratiu número 1 de Girona per tombar la multa que el Servei Català de Trànsit va imposar a Jordi Falgàs, coordinador de Solidaritat a l’Alt Empordà. S’ha convertit, d’aquesta manera, en el primer insumbís de les comarques de Girona que ha guanyat la partida a l’SCT.

El jutge argumenta que “és clar que la obligació imposada és la d’aturar-se i aquesta obligació va ser complerta pel recurrent, sense que en cap cas es pugui considerar que l’obligació de pagament del peatge formi part del contingut de la senyalització”. Afegeix, unes ratlles després que “i, per tant, es tractava, el pagament del peatge, d’una qüestió potestativa en la relació entre concessionari i usuari, en aquell moment aliena al règim de circulació establert, com ho posa de manifest precisament la modificació operada per la llei 17/2012”.

L’advocat de Falgàs, Andreu Garriga diu que després d’aquesta sentència ja n’hi ha hagut una altra al mateix jutjat i que poc abans se n’havia dictat una al país valencià. Per Garriga, es tracta d’una “cascada de sentències” que obligaran la Generalitat a frenar perquè si no, “els acabaran condemnant a costes”.

La sentència és ferma; és a dir, no es pot recórrer. Garriga creu que això portarà a anul·lar totes les multes que es van imposar durant el 2012.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s