Una taula pel dret a decidir “amb més Foeg i més PSC” que el pacte nacional

La sala petita de l'Auditori era plena. Foto: R.M.
La sala petita de l’Auditori era plena. Foto: R.M.

85 exregidors i 88 entitats van constituir la taula ciutadana pel dret a decidir de la ciutat de Girona que presideix Joaquim Nadal. Nadal en va descriure la transversalitat amb dos exemples: va dir que hi té “més Foeg i més PSC” que el Pacte d’abast català. Va augurar-li vida curta i va emplaçar els assistents a una nova reunió quan Madrid hagi acceptat la consulta o li hagi tancat la porta als morros.

Entitats com l’aeroport de Girona, els manaies de Sant Daniel, la Cambra de Comerç, els col·legis de veterinaris, d’enginyers o de metges, la Diputació, la FOEG o el GEiEG i polítics com l’ex alcaldessa Anna Pagans, Joan Manuel del Pozo, Natàlia Molero, Àlex Saez, Pere Sarquella o l’ex del PP, Carles Palomares –per citar-ne només uns quants- van donar suport a un manifest que, molt en la línia del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, suma voluntats perquè el poble català pugui pronunciar-se sobre el seu futur amb la idea de millorar “la condició de vida individual i col·lectiva de les persones” i d’integrar-se a la Unió Europea i declara que Catalunya és una Nació que reconeix les “diverses aportacions culturals i el pluralisme lingüístic” de la seva societat.

Un document, però, que segons les intervencions que hi va haver després de la seva lectura (l’ex regidor Joan Francesc Pascual, Romà Monreal AAVV Palau Sacosta, Marina Geli PSC, Jordi Navarro CUP, Joan Olóriz IC-EV, Joan Matamala, Narcís Bartrina, del Col·legi d’Enginyers) , va quedar-se molt lluny de les expectatives del sector més pro-independentista  i passa massa de puntetes pel model de societat del futur que voldrien altres.

Joaquim Nadal va venir a dir que era el document que podia ser i que, precisament per tenir uns objectius poc ambiciosos i uns pronunciaments poc rotunds, s’havia aconseguit que fos una taula “amb més Foeg i més PSC” que la del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. També va dir que és una taula que perdrà tot el seu sentit en el moment que hi hagi data per la consulta, s’hagi de discutir la lletra petita i s’accentuin les divisions. Això, calcula, passarà, com a molt tard, d’aquí a un parell de mesos.

Amb tot, Nadal es va mostrar satisfet per haver pogut aglutinar al voltant de 170 persones i entitats d’una llista inicial d’aproximadament 220 (és el que va dir) i va emplaçar els assistents a una nova reunió quan Madrid aprovi o barri al pas al dret a decidir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s