CiU i ERC no es volen comprometre amb el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l’Empordà

El centre. Foto: gencat
El centre. Foto: gencat

La diferència entre aprovar una moció al Parlament de Catalunya i res moltes vegades és inexistent però les mocions denoten les maneres de fer, les inquietuds o el “capteniment” -una altra paraulota parlamentària molt feta servir- de tal o qual partit polític. Avui, Iniciativa per Catalunya els Verds pretenia trobar suport suficient per aprovar-ne una que “instava” el govern a “trobar una solució efectiva” per evitar el tancament del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l’Empordà -tocat de mort per l’ERO de Forestal Catalana, l’empresa que el gestiona- i s’ha trobat la porta als morros.

El PP s’ha abstingut, PSC i Ciutadans ho han vist bé però CiU i ERC hi han votat en contra (tenen majoria) argumentant que, com que la Generalitat, la Diputació i l’entitat ecologista IAEDEN ja n’han garantit la supervivència fins el 31 de desembre i treballen en un pla de viabilitat, no convé ‘molestar-los’ aprovant un document que, ara mateix, no és urgent. El portaveu de CiU a la comissió d’Agricultura, Xavier Dilmé, ha dit que si no se’n surten, “ja en tornarem a parlar”. També ha dit que, d’altra banda, un centre com aquest no es pot mantenir als Aiguamolls (fa 20 anys que hi és) pel risc de contagi que tindrien els animals sans.

La portaveu d’IC-EV, Hortensia Grau, ha recordat que mantenir el centre costa 9.000 euros l’any i a aquests diners s’hi ha de sumar els costos laborals. Ara mateix, els sous dels tres treballadors els paguen la Generalitat (1) i la IAEDEN (2, gràcies a donacions) i la Diputació de Girona també hi ha posat una quantitat de diners que no ha facilitat per evitar un tancament que estava previst per aquest estiu. També es treballa per buscar un emplaçament nou.

Evolució dels animals atesos. Gencat
Evolució dels animals atesos. Gencat

Si no troben els recursos, el mes de gener el centre haurà de tancar i dels tres treballadors només en quedarà un per rebre els animals ferits o malalts que la gent hi segueixi portant. Uns animals que es tractaran als altres dos centres que quedaran en peu a Catalunya. Es calcula que, cada any, només als Aiguamolls de l’Empordà, s’hi atenen uns 900 animals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s