Els farmacèutics també fan vaga

Avui ho veureu poc, això. Foto: xornalcerto http://www.flickr.com/photos/certo/
Avui ho veureu poc, això. Foto: xornalcerto http://www.flickr.com/photos/certo/

Qui ho havia de dir; els farmacèutics fent vaga. 338 farmàcies de les comarques de Girona abaixaran la persiana aquest matí (es calcula que el 10% estaran de guàrdia complint els serveis mínims) per pressionar el govern de l’Estat perquè els pagui una part del deute que arrosseguen des de fa quatre mesos. Només en aquesta província, els impagats ascendeixen a 27 milions d’euros, cosa que vol dir que el deute per barba frega els 80.000 euros. Si algú encara funciona amb pessetes, són una mica més de 13 milions per establiment. Es diu ràpid. La presidenta del col·legi assegura que han suportat la despesa farmacèutica de la seva butxaca durant quatre mesos però ja “no poden més”.

Aquests 27 milions que tenen pendent de cobrar les 338 farmàcies de les comarques de Girona s’han d’eixugar amb un crèdit de l’ICO que s’està eternitzant. És l’única alternativa a curt termini que tenen perquè la Generalitat ja els ha dit que no pot fer-hi front perquè Madrid tampoc li paga (us sonen aquells 1.700 milions d’euros que havien d’arribar i no han arribat?). Hi ha qui diu que és una estratègia de l’Estat per pontejar la Generalitat i aparèixer en plan salvador per minar el procés independentista. Ho desconec però ho deixo aquí.

La presidenta del col·legi de farmacèutics de les comarques de Girona, Rosa Sacrest, diu que durant quatre mesos han estat assumint el cost dels medicaments que subministren amb recepta de la seva butxaca però han arribat al límit. Es pregunta “qui pagarà aquests medicaments” a partir d’ara si l’Estat o la Generalitat no mouen fitxa i denuncia que “s’ha llençat un missatge de què el pacient no tindrà problemes amb els medicaments però ningú ha donat resposta al nostre problema”. Sacrest assegura que el seu sector “no vol fressa” i que, per tant, si arriben a la mobilització és que la cosa està molt magra.

Avui tancaran entre les 9 i dos quarts de dues però es respectaran els torns de guàrdia. A partir de la una, es concentraran davant la delegació del Govern a Barcelona per forçar que al consell de ministres de demà s’hi aprovi el pagament de, com a mínim, una part d’aquest deute. Si no se’n surten, les accions de protesta aniran a més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s