Menys creueristes però amb la butxaca més plena

Si l’estadística no t’acompanya, tira de previsions. Això és el que deu haver pensat la Generalitat quan ha vist els números de creueristes de Palamós i Roses d’aquest 2013. No es pot dir que les dades hagin estat dolentes però el cert és que Palamós, tot i haver batut el seu rècord d’escales, ha perdut passatgers respecte el 2012. Roses també ha perdut visitants malgrat haver mantingut les escales. De tota manera, els responsables de Territori i Sostenibilitat prefereixen mirar al futur i asseguren que el 2014 hi haurà un increment de creuristes del 33% a Palamós i es multiplicarà per 5 l’afluència al port de Roses. Tot i haver perdut visitants, la despesa s’ha mantingut o ha pujat una mica perquè ha augmentat el nombre de creuers de luxe que han arribat a la Costa Brava.

cristal serenityAquest 2013 han arribat 38 creuers a Palamós que han transportat 30.000 visitants. Són les mateixes escales que l’any passat però 3.000 visitants menys i la temporada s’ha allargat; ha durat 7 mesos. A Roses hi han fet escala 5 vaixells que han portat un miler de turistes, 500 menys que en la campanya de 2012.

El 64% dels turistes que han arribat a Palamós han estat britànics, el 16% francesos i un 11% de nordamericans. A Roses, la majoria de clients eren francesos, seguit dels nordamericans.

L’impacte econòmic d’aquests visitants ha estat xifrat en 2’1 milions d’euros. Tot i que ha baixat l’afluència de passatgers, els creueristes han gastat una mica més perquè el nombre de creuers de luxe ha augmentat. Segons la Generalitat, el 73% dels creueristes que paren a Palamós es queden al poble i gairebé tots compren alguna cosa. La resta es desplaça per les comarques de Girona, principalment al Museu Dalí, a la ciutat de Girona o van a visitar els pobles medievals del Baix Empordà.

De tota manera, el número 2 de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, Ricard Font, diu que 2014 serà millor perquè tot i que Palamós mantindrà les mateixes escales que aquest any, arribaran 40.000 visitants (+33%) i Roses passarà de 5 creuers a 19 i de 1.000 visitants a 5.000. Si les previsions es compleixen, l’any que ve per aquestes mateixes dates, les previsions no taparan el balanç. Ens hi apostem alguna cosa?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s