Els clients de Triodos creixen un 30% en sis mesos

mapa-espana-gironaSé que sou molts els que considereu que les paraules ètica i banca no casen de cap manera i que els bancs que utilitzen aquests dos mots per autodefinir-se arrosseguen moltes contradiccions però el cert és que un dels bancs d’aquest estil que té més adeptes, Triodos Bank, ha augmentat un 30% el seu nombre de clients a Girona mig any després d’obrir-hi oficina. L’entitat finança una vintena d’iniciatives socials, culturals o mediambientals a la demarcació en aquests moments però el seu producte estrella són els “avançaments” per fer front als impagaments de l’administració. I és que la majoria de projectes als que donen suport són fundacions. En aquest article us explico quina és la filosofia d’aquesta entitat i qui treballa amb Triodos en aquests moments aquí a Girona.

Triodos només té 18 oficines a tot Espanya i la de Girona és, tot just, la segona de Catalunya. Abans de la seva implantació física a la demarcació tenien 3200 clients i ara mateix ja freguen els 4300.

La directora de Triodos a Catalunya, Isabel Sánchez, diu que funcionen a partir del boca orella i que tenen molts clients que són mestres de professió. Diu que els rendiments dels seus productes financers són “els mínims per poder seguir operant i finançant projectes socials, mediambientals i culturals”.

Ara mateix donen suport a una vintena d’iniciatives que, a part de crèdit, necessiten tresoreria per fer front als impagaments de l’administració. Sánchez assegura que aquests avançaments, en aquests moments, “són el producte estrella” i que els donen perquè són “empreses que funcionen, són rendibles però necessiten ajuda per esperar que els paguin!”.

Entre les entitats que treballen amb Triodos hi ha Nereo, la Fundació Mar, la Fundació Montilivi, el SER.Gi, Justícia i Pau, Luz de Vida-BioSpirit, Energies Potencials, Claudefaula, Rodamons, Factoria de Sostenibilitat, Lettera Edicions, Justícia i Pau, Om Shanti Girona, Arcadia Sinapsis o la Fundació Hospital i Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s