La culpa ja no serà sempre dels caçadors

images (3)Els caçadors deixaran de tenir la culpa en tots els accidents en els que hi hagi senglars implicats. Una modificació de la llei de trànsit limitarà la seva responsabilitat a les batudes i a les 24 hores posteriors. El president de la Federació de Caça de Girona diu que els accidents en els que tocarà pagar es reduiran a més de la meitat i això ha de portar una disminució important de les assegurances, que els tenen amb l’aigua al coll.

Aquesta temporada el nombre de sinistres en els que es demana responsabilitats als caçadors ja s’ha reduït, de natural. Dels 338 de la campanya 2011/2012 s’ha passat a 262 en la 2012/2013 però Carles Dilmé diu que amb el canvi normatiu (en el que es reparteixen les culpes amb els conductors i amb els responsables de les carreteres), el nombre d’atestats s’hauria de reduir a la meitat i la possibilitat de guanyar-ne judicialment també hauria d’augmentar.

Segons Dilmé, això ha de portar una disminució important de l’import de les assegurances, que ara difícilment baixen de 1.000 euros per colla però que es poden enfilar a més de 6.000, entre d’altres coses, perquè cada vegada és més difícil trobar algú que els vulgui assegurar. Dilmé afirma que són una sagnia per societats amb cada cop menys efectius.

Dels 262 accidents amb senglars implicats que hi va haver a les comarques de Girona aquesta última temporada, el 45% es donen a l’Alt Empordà (59) o a la Selva (57) i també se’n donen molts al Gironès (46) i el Baix Empordà (39). A la Garrotxa, el nombre d’accidents en els que els reclamen responsabilitats han estat 29 i al Pla de l’Estany 27. Els altres 7 han passat al Ripollès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s